0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Vanaf volgend jaar gaat de provincie Zuid-Holland haar beleid en werkzaamheden klimaatadaptief inrichten. De provincie wil zo beter voorbereid zijn op extreem weer en bodemdaling. Dat staat in de in de onlangs gepresenteerde adaptatiestrategie 'Weerkrachtig Zuid-Holland'.

Klimaatverandering heeft, zo schrijft de provincie in de adaptatiestrategie, in toenemende mate impact op de leefomgeving, de natuur, bebouwde omgeving, waterhuishouding, infrastructuur, economie en veiligheid. Voor deze thema's heeft de provincie in kaart gebracht welke maatregelen genomen kunnen worden om beter voorbereid te zijn op weersextremen, bodemdaling en zeespiegelstijging. Deze maatregelen zullen uiteindelijk worden verankerd in het omgevingsbeleid.


Zo zullen er de komende decennia veel nieuwe huizen gebouwd worden. De provincie sloot daarom, met gemeenten, bouwbedrijven, waterschappen, natuurorganisaties, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars, het 'Convenant Klimaatadaptief bouwen’.

De provincie Zuid-Holland wil innovatieve oplossingen vinden voor de specifieke problematiek rond verzilting en een gebrek aan water voor de landbouw. Zuid Holland denkt bijvoorbeeld aan ondergrondse waterberging voor gietwater en brakwaterwinning als bron voor drinkwater, en wil extra aandacht gaan besteden aan landbouwgebieden die gevoelig zijn voor bodemdaling.

 

MEER INFORMATIE
Adaptatiestrategie 'Weerkrachtig Zuid-Holland'


Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het