0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Vanaf volgend jaar gaat de provincie Zuid-Holland haar beleid en werkzaamheden klimaatadaptief inrichten. De provincie wil zo beter voorbereid zijn op extreem weer en bodemdaling. Dat staat in de in de onlangs gepresenteerde adaptatiestrategie 'Weerkrachtig Zuid-Holland'.

Klimaatverandering heeft, zo schrijft de provincie in de adaptatiestrategie, in toenemende mate impact op de leefomgeving, de natuur, bebouwde omgeving, waterhuishouding, infrastructuur, economie en veiligheid. Voor deze thema's heeft de provincie in kaart gebracht welke maatregelen genomen kunnen worden om beter voorbereid te zijn op weersextremen, bodemdaling en zeespiegelstijging. Deze maatregelen zullen uiteindelijk worden verankerd in het omgevingsbeleid.


Zo zullen er de komende decennia veel nieuwe huizen gebouwd worden. De provincie sloot daarom, met gemeenten, bouwbedrijven, waterschappen, natuurorganisaties, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars, het 'Convenant Klimaatadaptief bouwen’.

De provincie Zuid-Holland wil innovatieve oplossingen vinden voor de specifieke problematiek rond verzilting en een gebrek aan water voor de landbouw. Zuid Holland denkt bijvoorbeeld aan ondergrondse waterberging voor gietwater en brakwaterwinning als bron voor drinkwater, en wil extra aandacht gaan besteden aan landbouwgebieden die gevoelig zijn voor bodemdaling.

 

MEER INFORMATIE
Adaptatiestrategie 'Weerkrachtig Zuid-Holland'


Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het