0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Negen medewerkers van waterschappen dingen mee naar de verkiezing van Ambtenaar van het Jaar 2019. Onder de genomineerden zijn twee medewerkers van respectievelijk waterschap Limburg, Noorderzijlvest en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De waterschapsambtenaren komen uit alle delen van het land. De verkiezing wordt voor de negende keer gehouden.

De prijs is een initiatief van het netwerkplatform Publiek Denken. Met de verkiezing wil het platform de aandacht vestigen 'op een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert'. Op dinsdag 10 december worden de prijs voor Ambtenaar van het Jaar en de publieksprijs uitgereikt.

Tot en met 31 oktober kan worden gestemd. De jury onder leiding van Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta, bepaalt vervolgens wie de beste ambtenaar is.

Er is een lijst gepubliceerd met 100 ambtenaren die kans maken op de verkiezing tot Ambtenaar van het Jaar. De genomineerden worden gekarakteriseerd met omschrijvingen van collega’s. Uit de wereld van de waterschappen staan negen ambtenaren (in alfabetische volgorde) op de lijst:

Alex Sakes, directiesecretaris, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Anton Koot, senior-beleidsadviseur, waterschap Vallei en Veluwe; Ate Wijnstra, projectmanager Hoogwaterbescherming, waterschap Noorderzijlvest; Gerard Hofmeijer, coördinator Leren en Ontwikkelen, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Heleen Kiela, beleidsmedewerker Waterkwantiteit, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard; Marie-Louise Meijer, senior-beleidsadviseur bij waterschap Hunze en Aa’s; Maurice Lunenborg, teamleider Plannen en Projecten, waterschap Noorderzijlvest; Myrjam de Graaf, senior adviseur Hydrologie, waterschap Limburg en Peter van Duijnhoven, vakspecialist Regiobeheer, waterschap Limburg.

De door collega's ingebrachte motivaties zijn vleiend. In samenvatting:

  • ‘Uiterst intelligent en betrokken bij de organisatie’ (Sakes)
  • ‘Projectleider met veel flair, tact en bevlogenheid’ (Koot)
  • ‘Een groot inspirator voor iedereen die met hem samenwerkt’ (Wijnstra)
  • 'Een zeer ervaren techneut in de waterwereld die de jeugd en techniek bij elkaar brengt' (Hofmeijer)
  • ‘Vastberaden in haar doelstelling, helder in haar communicatie en zeer beminnelijk als collega’ (Kiela)
  • ‘Zij weet ingewikkelde materie zo te presenteren dat het begrijpelijk wordt voor bijna iedereen’ (Meijer)
  • ‘Hij zet zichzelf iedere dag maximaal in om met elkaar de doelen te realiseren’ (Lunenborg)
  • ‘Het drukst bezet, maar toch maakt ze tijd voor iedereen’ (De Graaf)
  • ‘Altijd positief gestemd en neemt de medemens mee de natuur in om vol passie over onder andere Bevers te praten’ (Van Duijnhoven).

Update 24/10: Nominatie Gerard Hofmeijer toegevoegd.

 

MEER INFORMATIE
Lijst met genomineerde ambtenaren
De motivaties

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De titel van dit artikel is nietszeggend en had net zo goed kunnen luiden: 'bij alle watergedragen installaties is er een legionellarisico'. Legionella groeit nou eenmaal in een waterig milieu. Omdat risico het product is van kans en effect gaat het in werkelijkheid om de kans dat legionella kan groeien en het effect daarvan voor de omgeving.
Het risico (als resultante) kan dan gewoon heel erg klein zijn en is dat in de meeste gevallen waarschijnlijk ook. De kans op vermeerdering van legionella in een watersysteem houdt verband met veel factoren waarvan de temperatuur de belangrijkste is. De cases in Boxtel en Son hebben geleerd dat hoge temperaturen (> 30 grC) van het afvalwater hoogstwaarschijnlijk een belangrijke rol hebben gespeeld.
Het is ook al langer bekend dat Legionella pneumophila (als gevaarlijkste soort) vooral bij die temperaturen optimaal groeit. Bij effectieve afdekking en afzuiging van een bassin kan het effect naar de omgeving in feite naar nul worden gereduceerd en daarmee het risico! Het is onzinnig om dat op voorhand voor alle systemen te gaan eisen, want de kans op vermeerdering van Legionella pneumophila in biologische systemen met temperaturen < 30 grC zal ongetwijfeld een stuk kleiner zijn. Laten we dat eerst goed onderzoeken.
Verder is het onbegrijpelijk dat de Omgevingsdiensten inzetten op een doelvoorschrift met een harde eis dat er geen legionella in de lucht en het effluent zit. Het is namelijk praktisch gezien gewoon niet haalbaar en het leidt tot hoge maatschappelijke kosten en de toevoeging van veel ongewenste desinfectiemiddelen van effluenten. Vergeet niet dat in de lucht en het effluent van een gemiddelde RWZI ook Legionella pneumophila wordt aangetroffen (in aanzienlijk lage concentraties als bij de zuivering in Boxtel). Hoe zou je in de zuivering Legionella moeten bestrijden? Moeten we al ons RWZI-effluent gaan chloren of met UV behandelen?
Ik lees hier een typisch voorbeeld van een overheid die neigt tot een overreactie om in de toekomst elke aansprakelijkheid te kunnen weerleggen. Ondertussen wordt een groot deel van de industrie opgezadeld met het maken van hoge extra kosten voor het bestrijden van een relatief laag risico.
Jan Pronk maakte ooit als Minister van VROM dezelfde fout bij de Tijdelijke Regeling Legionellapreventie die zo'n beetje voor alle collectieve leidingwatersystemen in Nederland het legionellarisico moest gaan indammen. Dat moest worden teruggedraaid (naar alleen de prioritaire instellingen) want de maatschappelijke kosten die dat veroorzaakte waren simpelweg te hoog.
Leuk dat jullie aandacht besteden aan de notitie over de Nationale analyse waterkwaliteit, maar de stof die het meest overschrijdt is niet aluminium, maar ammonium. Als je dat wijzigt in de titel en tekst van de laatste alinea, klopt het verhaal weer.
Helaas zijn de filmpjes niet via het YouTube kanaal te vinden.
Grappig dat er nu pas actie via een collectief wordt opgestart. Waarom kun je in Nederland anno 2019 niet je douche water hergebruiken in je WC?!? Het zou verplicht moeten worden in nieuwbouw en een mogelijkheid in bestaande bouw, bijv via een platte tank in de kruipruimte.
@Wijnand VisserMet dank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het