0
0
0
s2smodern

Negen medewerkers van waterschappen dingen mee naar de verkiezing van Ambtenaar van het Jaar 2019. Onder de genomineerden zijn twee medewerkers van respectievelijk waterschap Limburg, Noorderzijlvest en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De waterschapsambtenaren komen uit alle delen van het land. De verkiezing wordt voor de negende keer gehouden.

De prijs is een initiatief van het netwerkplatform Publiek Denken. Met de verkiezing wil het platform de aandacht vestigen 'op een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert'. Op dinsdag 10 december worden de prijs voor Ambtenaar van het Jaar en de publieksprijs uitgereikt.

Tot en met 31 oktober kan worden gestemd. De jury onder leiding van Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta, bepaalt vervolgens wie de beste ambtenaar is.

Er is een lijst gepubliceerd met 100 ambtenaren die kans maken op de verkiezing tot Ambtenaar van het Jaar. De genomineerden worden gekarakteriseerd met omschrijvingen van collega’s. Uit de wereld van de waterschappen staan negen ambtenaren (in alfabetische volgorde) op de lijst:

Alex Sakes, directiesecretaris, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Anton Koot, senior-beleidsadviseur, waterschap Vallei en Veluwe; Ate Wijnstra, projectmanager Hoogwaterbescherming, waterschap Noorderzijlvest; Gerard Hofmeijer, coördinator Leren en Ontwikkelen, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Heleen Kiela, beleidsmedewerker Waterkwantiteit, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard; Marie-Louise Meijer, senior-beleidsadviseur bij waterschap Hunze en Aa’s; Maurice Lunenborg, teamleider Plannen en Projecten, waterschap Noorderzijlvest; Myrjam de Graaf, senior adviseur Hydrologie, waterschap Limburg en Peter van Duijnhoven, vakspecialist Regiobeheer, waterschap Limburg.

De door collega's ingebrachte motivaties zijn vleiend. In samenvatting:

  • ‘Uiterst intelligent en betrokken bij de organisatie’ (Sakes)
  • ‘Projectleider met veel flair, tact en bevlogenheid’ (Koot)
  • ‘Een groot inspirator voor iedereen die met hem samenwerkt’ (Wijnstra)
  • 'Een zeer ervaren techneut in de waterwereld die de jeugd en techniek bij elkaar brengt' (Hofmeijer)
  • ‘Vastberaden in haar doelstelling, helder in haar communicatie en zeer beminnelijk als collega’ (Kiela)
  • ‘Zij weet ingewikkelde materie zo te presenteren dat het begrijpelijk wordt voor bijna iedereen’ (Meijer)
  • ‘Hij zet zichzelf iedere dag maximaal in om met elkaar de doelen te realiseren’ (Lunenborg)
  • ‘Het drukst bezet, maar toch maakt ze tijd voor iedereen’ (De Graaf)
  • ‘Altijd positief gestemd en neemt de medemens mee de natuur in om vol passie over onder andere Bevers te praten’ (Van Duijnhoven).

Update 24/10: Nominatie Gerard Hofmeijer toegevoegd.

 

MEER INFORMATIE
Lijst met genomineerde ambtenaren
De motivaties

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laatste reacties op onze artikelen

Buitengewoon innemende man. Ik heb hem meegemaakt gedurende de twee jaar dat ik werkte bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Een memorabel bestuurder.
Ook de Algemene #Waterschapspartij vindt dat de 'Geborgde Belangen' fors zijn over-vertegenwoordigd in de waterschapswereld. Met als schrijnend gevolg dat de Unie wél oog heeft voor de 'boerenweeffout' maar niet voor de 'huizenweeffout'. Maar huizen betalen landelijk ruim 40% van de watersysteemheffing, dat is 4x !! meer dan de groepsbijdrage van de boeren. En ook huurders moeten indirect meebetalen, omdat de watersysteemheffing op woningen door de verhuurder wordt betaald (en dus in de huur wordt doorberekend). De AWP wil juist een eerlijker verdeling van de waterschapslasten.
Ook wil de Unie niet kijken naar de grondslag voor de zuiveringshefing (vast bedrag per huishouden of gebaseerd op het aantal bewoners per huis). Terwijl het een grote ergernis is van 2-persoonshuishoudens om verplicht voor drie personen te moeten betalen. Met de huidige digitale technieken moet het toch een 'fluitje van een cent' zijn om per huis de zuiveringsheffing te baseren op het aantal bewoners?
Lees ook hier: https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-podium/opinie/aanpassing-waterschapsbelasting-pijnpunten-van-burgers-worden-doorgeschoven-naar-toekomst
Wij zijn van het begin af aan grote voorstander voor het wijzigingen van de belastingen in een bredere scope. De Unie van waterschappen blijft echter vanuit de ivoren toren dansen naar de pijpen van de geborgde zetels en hebben geen oog voor de ingezetenen (inwoners) die als de spreekwoordelijke melkkoe worden misbruikt.
Wij pleiten voor een passend en eerlijk belastingstelsel waarin de inwoners niet meer maar minder gaan betalen door o.a. de VE-differentiatie passender te maken op de gezinssamenstelling. Ook de TBO's (grondeigenaren) mogen wat ons betreft ook aanzienlijk meer gaan betalen (nu betalen ze een schijntje), heel veel maatregelen en werk van de Waterschappen komt ten goede aan hun eigendom.
De sleutel licht bij de UvW, willen die alleen maar naar de geborgde zetels blijven luisteren of ook naar de vertegenwoordigers van de inwoners. Willen ze niet luisteren, dan moeten ze maar voelen en wij zullen niet schromen om desnoods via de Tweede Kamer een onvoldoende plan te laten te verwerpen.
We hebben nu de kans als waterschappen, doe het dan goed! en luister naar ALLE partijen.
Chris Spooren
Voormalig Waterschap bestuurder (AB) waterschap De Dommel.
Statenlid provincie Noord Brabant.
De sector is redelijk veerkrachtig. Maar de vissen dan?
Op welke manier wordt dan fosfaat teruggewonnen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.