secundair logo knw 1

Portretten ontleend aan social media (Linkedin, Twitter). Foto's van Marie-Louise Meijer en Gerard Hofmeijer ontbreken

Negen medewerkers van waterschappen dingen mee naar de verkiezing van Ambtenaar van het Jaar 2019. Onder de genomineerden zijn twee medewerkers van respectievelijk waterschap Limburg, Noorderzijlvest en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De waterschapsambtenaren komen uit alle delen van het land. De verkiezing wordt voor de negende keer gehouden.

De prijs is een initiatief van het netwerkplatform Publiek Denken. Met de verkiezing wil het platform de aandacht vestigen 'op een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert'. Op dinsdag 10 december worden de prijs voor Ambtenaar van het Jaar en de publieksprijs uitgereikt.

Tot en met 31 oktober kan worden gestemd. De jury onder leiding van Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta, bepaalt vervolgens wie de beste ambtenaar is.

Er is een lijst gepubliceerd met 100 ambtenaren die kans maken op de verkiezing tot Ambtenaar van het Jaar. De genomineerden worden gekarakteriseerd met omschrijvingen van collega’s. Uit de wereld van de waterschappen staan negen ambtenaren (in alfabetische volgorde) op de lijst:

Alex Sakes, directiesecretaris, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Anton Koot, senior-beleidsadviseur, waterschap Vallei en Veluwe; Ate Wijnstra, projectmanager Hoogwaterbescherming, waterschap Noorderzijlvest; Gerard Hofmeijer, coördinator Leren en Ontwikkelen, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Heleen Kiela, beleidsmedewerker Waterkwantiteit, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard; Marie-Louise Meijer, senior-beleidsadviseur bij waterschap Hunze en Aa’s; Maurice Lunenborg, teamleider Plannen en Projecten, waterschap Noorderzijlvest; Myrjam de Graaf, senior adviseur Hydrologie, waterschap Limburg en Peter van Duijnhoven, vakspecialist Regiobeheer, waterschap Limburg.

De door collega's ingebrachte motivaties zijn vleiend. In samenvatting:

  • ‘Uiterst intelligent en betrokken bij de organisatie’ (Sakes)
  • ‘Projectleider met veel flair, tact en bevlogenheid’ (Koot)
  • ‘Een groot inspirator voor iedereen die met hem samenwerkt’ (Wijnstra)
  • 'Een zeer ervaren techneut in de waterwereld die de jeugd en techniek bij elkaar brengt' (Hofmeijer)
  • ‘Vastberaden in haar doelstelling, helder in haar communicatie en zeer beminnelijk als collega’ (Kiela)
  • ‘Zij weet ingewikkelde materie zo te presenteren dat het begrijpelijk wordt voor bijna iedereen’ (Meijer)
  • ‘Hij zet zichzelf iedere dag maximaal in om met elkaar de doelen te realiseren’ (Lunenborg)
  • ‘Het drukst bezet, maar toch maakt ze tijd voor iedereen’ (De Graaf)
  • ‘Altijd positief gestemd en neemt de medemens mee de natuur in om vol passie over onder andere Bevers te praten’ (Van Duijnhoven).

Update 24/10: Nominatie Gerard Hofmeijer toegevoegd.

 

MEER INFORMATIE
Lijst met genomineerde ambtenaren
De motivaties

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

wat een briljante toepassing: nu nog de vraag hoe specifiek die taal is of kan worden...
Voor mij is het onbegrijpelijk dat de leiding van deze bedrijven niet zou begrijpen wat ze doen. Is het dan toch onkunde of wentelen ze de kosten gemakkelijk af op de overheid?
Breng het toezicht op alle lozende bedrijven terug onder het gezag van de waterdiensten als Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Daar zit de expertise op dit gebied. We staan met de waterparagraaf voor een enorme opgave, en de uitdaging is beter op zijn plaats bij de waterdiensten.
@Fred SandersIk denk dat wetenschappers te veel willen onderzoeken om hun studenten lesstof te verschaffen en moet daarbij steeds denken aan de Eierlandse dam en prof. Marcel Stive. 25 jaar geleden wist hij al dat er vóór en áchter deze 850 meter lange strekdam begrijpelijke stromingsproblemen waren, die stromingsreacties zijn er nu nog. kustverdediging.nl 
@JacobsTja, wat zal ik zeggen, ik mis in Jos zijn verhaal over de de grote hoeveelheid Escherichia coli bacterie die in het grondwater zit, zelf al op meer dan 30 meter diepte, en ook mis ik de hoeveelheid ijzer en mangaan die in het grondwater zit, en dit alles kost veel om het eruit te halen, tot op heden wordt mijn grondwater afgekeurd en dat al tot 4 keer toe.
Dus, bezint eer gij begint, en complexe filter systemen zijn nu niet bepaald goedkoop in aanschaf maar vragen ook onderhoud. En laten we het een hebben over die andere stofjes, zoals medicijnen, ook deze dringen diep door in de grond, en deze zijn niet zo gemakkelijk eruit te halen, persoonlijk ben ik niet zo blij met een chemokeur van een ander... Mvg John