secundair logo knw 1

De eerste ondergrondse regenton in Bergeijk wordt gevuld met water | Foto De WaterBank

Hergebruik van restwater de normaalste zaak van de wereld maken. Dat is de ambitie van de meer dan 40 partijen die lid zijn van De WaterBank. Het realiseren van verschillende waterdeals is dit jaar het hoofddoel. Ook wordt gewerkt aan een interactief verbindingsplatform om vraag en aanbod beter bij elkaar te brengen. “Denk aan Funda maar dan met wateraanbod.”


Door Hans Klip | Beeldbewerking Blueice


“Wij zijn eigenlijk een clubhuis aan het bouwen. Verwacht echter niet dat je meteen kunt tennissen. We zijn nu alles aan het inrichten om een nieuwe sport te beoefenen. Dat is ook de charme ervan.”

Met deze metafoor wil interim-bestuurslid Robbert de Boer aangeven waar De WaterBank momenteel staat. De bedoeling van dit samenwerkingsinitiatief is om restwater een tweede leven te geven en dan met name proceswater en hemelwater. “Er ontstaat steeds meer een business case die rond is, omdat drink- en afvalwater duurder worden. Dan moet wel de bereidheid bestaan om serieus naar alternatieve stromen te kijken. Hierop lopen wij eigenlijk vooruit.”