secundair logo knw 1

Als specialist werktuigbouwkunde en elektrotechniek is Mous Waterbeheer voor waterschappen en gemeenten een vertrouwde partner in waterbeheer. Concreet betekent dit dat Mous Waterbeheer specialistische kennis inbrengt om ervoor te zorgen dat we droge voeten houden en de wc kunnen doorspoelen. Hoe we dat doen vertellen we in deze serie artikelen.

Techniek onmisbaar voor droge voeten

Werktuigbouwkunde en elektrotechniek zijn onmisbaar om de duizenden gemalen in Nederland te laten functioneren. Dat zijn poldergemalen die het waterpeil in Nederland beheren, maar ook rioolgemalen die regenwater afvoeren en afvalwater naar een zuivering pompen. Om deze installaties te laten functioneren is Mous Waterbeheer betrokken van het eerste ontwerp, de engineering, de ontwikkeling en uiteindelijk de oplevering en inbedrijfstelling van een poldergemaal, rioolgemaal of beheerinstallatie. En als het eenmaal draait, zorgen we er door onderhoud en storingsdienst ook voor dat het blijft draaien.

Mechanica en elektrotechniek voor poldergemalen en rioolgemalen

Elk gemaal is opgebouwd uit mechanische onderdelen en elektrotechniek om een gemaal daadwerkelijk te laten werken. Denk aan het functioneren van de pompen, de niveaumeting, maar ook besturingstechniek om ervoor te zorgen dat een gemaal op de juiste manier wordt aangestuurd. Het is duidelijk dat dit vraagt om vakkennis. We zijn er trots op dat we in ons team mannen en vrouwen hebben die helemaal thuis zijn in mechanica en elektrotechniek en er zo voor zorgen dat installaties probleemloos draaien.

Van nieuwbouw tot storingsdienst en onderhoud

Voor de vakmensen in het veld is geen dag hetzelfde. Al zijn er wel teams die zich richten op nieuwbouw of op service en onderhoud. Als monteur in de nieuwbouw werk je samen met onder andere aannemers in de civiele techniek om nieuwe poldergemalen of rioolgemalen te bouwen. Ben je servicemonteur, dan zorg je ervoor dat bestaande systemen blijven functioneren door preventief onderhoud. Een belangrijk talent is storing zoeken. Onze monteurs lossen storingen in het veld op voordat ze echt problemen opleveren. Dat vraagt om oplossingsgericht technisch denken.

Kom jij werken bij Mous Waterbeheer

Als technicus bij Mous Waterbeheer draag je elke dag bij aan de leefomgeving. Voor elke hoosbui, elk natuurgebied en elk wasje dat we draaien is de technische kennis van Mous Waterbeheer nodig. Wil jij jouw technische kennis inzetten? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe jouw talent ingezet kan worden in ons team.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.