secundair logo knw 1

Kennispartner voor gemalen, riolering, bruggen & sluizen

Mous Waterbeheer logo 300dpiMous Waterbeheer is een kennisintensieve ontwikkelaar en leverancier van innovatieve oplossingen voor integraal waterbeheer. Onze vakmensen zijn experts op het gebied van telemetrie, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en civiele techniek. Dagelijks werken zij met partners samen voor de nieuwbouw en renovatie van sluizen, bruggen, rioolgemalen en drukriolering. Daarnaast onderhoudt Mous Waterbeheer rechtstreeks contact met leveranciers van software- en besturingsoplossingen; een unieke meerwaarde voor onze klanten: aannemers, technici en beheerders bij provincie, gemeenten en waterschappen.

Klanten kiezen voor Mous Waterbeheer omdat wij projecten van A tot Z begeleiden en ontzorgen; in veel gevallen in een bouwteam en op basis van een open boekhouding. Mous Waterbeheer levert diverse (software)oplossingen voor integraal waterbeheer van het waterbeheergebied van waterschappen en gemeenten door heel Nederland. Daarnaast zorgen onze vakmensen voor regulier en preventief service en onderhoud, zowel in het vakgebied Riooltechniek als Bruggen & Sluizen.

Website: www.mouswaterbeheer.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mous-waterbeheer
Telefoon: 0514 - 60 89 00
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eind oktober leverde Mous Waterbeheer de werkzaamheden aan gemaal Auke Algera op. In opdracht van De Boer & De Groot voerde Mous Waterbeheer de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werken uit ten behoeve van het project “Gemaal Auke Algera; renovatie gemaal en realisatie vispassage” voor Wetterskip Fryslân.

Over het project

Gemaal Auke Algera bemaalt de polders rond Oldelamer, een gebied ten westen van Wolvega. Het gemaal staat direct aan de Jonkers- of Helomavaart, een toeristische waterverbinding tussen de Tjonger en de Linde. Het gemaal dateert van 1973 en daarom aan renovatie toe. Naast revisie is een vispassage aangelegd om de vismigratie in de Friese wateren te stimuleren.

Werkzaamheden door Mous Waterbeheer

Het totaalproject omvatte civiele, elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundig deel. Mous Waterbeheer voerde in opdracht van hoofdaannemer De Boer & De Groot de elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden uit. Zo is onder andere de bestaande pompinstallatie gereviseerd en is een nieuwe elektrische installatie met schakelkasten en apparatuur geplaatst. Daarnaast is voor de vispassage de pompinstallatie geplaatst. Op de foto’s een selectie van het opgeleverde werk.

Meer informatie over nieuwbouw, renovatie en uitbreiding

Mous Waterbeheer heeft veel ervaring met de nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van gemalen, zowel poldergemalen als rioolgemalen. Daarnaast voert Mous Waterbeheer in huis E- en M-tekenwerk uit, beschikken we over een mechanische en ET-werkplaats / kastenbouw en voeren we service en storingsdienst uit voor gemeenten en waterschappen.

Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn bedrijfspagina. Op onderstaande foto’s een indruk van de oplevering van Gemaal Auke Algera. Wilt u meer weten over ontzorging door Mous Waterbeheer? Neemt u dan contact met ons op.

Mous Waterbeheer rondde kortgeleden de renovatie af aan de elektrotechnische werken voor poldergemaal Makkum polder, vlakbij Boazum. De renovatie van het gemaal bestond uit verschillende deelopdrachten, waarbij Wetterskip Fryslân de renovatie van de vijzels en elektromotoren in eigen beheer uitvoerde. Onderdeel van de renovatie was het vervangen van de complete elektrotechnische installatie waarvoor de expertise van Mous Waterbeheer werd ingeschakeld.

Over het project

De Makkumpolder ligt ten noordwesten van het dorp Boazum. Makkum polder bemaalt de polders tussen Boazum en Lytsewierrum en staat direct aan de Boazumer Feart. Om de peilen in de polders ook voor de toekomst te beheren is poldergemaal Makkum gerenoveerd. Leuk detail: tientallen jaren geleden stond op de locatie van het huidige gemaal een Amerikaanse windmotor.

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

De werkzaamheden door Mous Waterbeheer omvatte alle elektrotechnische leveringen en werkzaamheden die tot een complete installatie behoren. Mous Waterbeheer plaatste onder andere de nieuwe besturingskasten, nieuwe verlichting en ventilatie.

Samenwerking

De renovatie van Makkum polder is een goed voorbeeld van effectieve en fijne samenwerking. Wetterskip Fryslân renoveerde de vijzels en elektromotoren in eigen beheer. RLC Roosterreiniger renoveerde de krooshekreiniger en Mous Waterbeheer voerde de renovatie van de complete E-installatie uit. Naast de werkzaamheden op locatie was Mous Waterbeheer verantwoordelijk voor het Technisch Dossier en het aanbrengen van CE-markering. Door samen te werken en werkzaamheden goed af te stemmen is er een mooi eindresultaat bereikt.

Meer informatie over nieuwbouw, renovatie en uitbreiding

Mous Waterbeheer heeft veel ervaring met de nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van gemalen, zowel poldergemalen als rioolgemalen. Daarnaast voert Mous Waterbeheer in huis E- en M-tekenwerk uit, beschikken we over een mechanische en ET-werkplaats / kastenbouw en voeren we service en storingsdienst uit voor gemeenten en waterschappen.

Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn bedrijfspagina. Op onderstaande foto’s een indruk van de werkzaamheden op locatie.

Als specialist werktuigbouwkunde en elektrotechniek is Mous Waterbeheer voor waterschappen en gemeenten een vertrouwde partner in waterbeheer. Concreet betekent dit dat Mous Waterbeheer specialistische kennis inbrengt om ervoor te zorgen dat we droge voeten houden en de wc kunnen doorspoelen. Hoe we dat doen vertellen we in deze serie artikelen.

Techniek onmisbaar voor droge voeten

Werktuigbouwkunde en elektrotechniek zijn onmisbaar om de duizenden gemalen in Nederland te laten functioneren. Dat zijn poldergemalen die het waterpeil in Nederland beheren, maar ook rioolgemalen die regenwater afvoeren en afvalwater naar een zuivering pompen. Om deze installaties te laten functioneren is Mous Waterbeheer betrokken van het eerste ontwerp, de engineering, de ontwikkeling en uiteindelijk de oplevering en inbedrijfstelling van een poldergemaal, rioolgemaal of beheerinstallatie. En als het eenmaal draait, zorgen we er door onderhoud en storingsdienst ook voor dat het blijft draaien.

Mechanica en elektrotechniek voor poldergemalen en rioolgemalen

Elk gemaal is opgebouwd uit mechanische onderdelen en elektrotechniek om een gemaal daadwerkelijk te laten werken. Denk aan het functioneren van de pompen, de niveaumeting, maar ook besturingstechniek om ervoor te zorgen dat een gemaal op de juiste manier wordt aangestuurd. Het is duidelijk dat dit vraagt om vakkennis. We zijn er trots op dat we in ons team mannen en vrouwen hebben die helemaal thuis zijn in mechanica en elektrotechniek en er zo voor zorgen dat installaties probleemloos draaien.

Van nieuwbouw tot storingsdienst en onderhoud

Voor de vakmensen in het veld is geen dag hetzelfde. Al zijn er wel teams die zich richten op nieuwbouw of op service en onderhoud. Als monteur in de nieuwbouw werk je samen met onder andere aannemers in de civiele techniek om nieuwe poldergemalen of rioolgemalen te bouwen. Ben je servicemonteur, dan zorg je ervoor dat bestaande systemen blijven functioneren door preventief onderhoud. Een belangrijk talent is storing zoeken. Onze monteurs lossen storingen in het veld op voordat ze echt problemen opleveren. Dat vraagt om oplossingsgericht technisch denken.

Kom jij werken bij Mous Waterbeheer

Als technicus bij Mous Waterbeheer draag je elke dag bij aan de leefomgeving. Voor elke hoosbui, elk natuurgebied en elk wasje dat we draaien is de technische kennis van Mous Waterbeheer nodig. Wil jij jouw technische kennis inzetten? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe jouw talent ingezet kan worden in ons team.

Blijven wonen in de polders van Nederland. Wonen met water. Ruimte voor wonen en ruimte voor water. Dat zijn uitdagingen waar we ons voor gesteld zien nu we te maken hebben met klimaatverandering. Kunnen we blijven wonen waar we gewend zijn te wonen? Hoe richten we ons landschap in op een manier die past bij klimaatverandering? En vooral; hoe kunnen we dit technisch realiseren? Dat zijn vragen waar we bij Mous Waterbeheer dagelijks mee bezig zijn.

De meerwaarde van techniek voor waterbeheer

Mous Waterbeheer is de technisch specialist voor gemeenten en waterschappen. We zetten dus technische oplossingen in voor de grote vraagstukken van waterschappen en gemeenten. Installaties om te zorgen voor een goed waterpeil, schoon zoet water, een leefbare omgeving; dat zijn thema’s waarvoor gemeenten en waterschappen onze technische vakkennis aan bijdraagt. In de praktijk komt deze technische kennis tot uiting in poldergemalen, stuwen maar ook bijvoorbeeld gemalen voor fietstunnels en aquaducten. En de elektrotechnische installaties die ervoor zorgen dat deze gemalen blijven draaien.

De technische kant van Nederland waterland

Nederland is natuurlijk waterland bij uitstek. Er zijn veel bedrijven die actief zijn met en op het water: watersport, watertechnologie, drinkwaterbedrijven, waterschappen. Wat Mous Waterbeheer uniek maakt, is dat we door onze technische kennis daadwerkelijk bijdragen aan droge voeten. Onze ervaring in besturingstechniek, mechanica en elektrotechniek helpt om de straten na een hoosbui weer toegankelijk te maken, het waterpeil op het juiste niveau te houden en ervoor te zorgen dat vuilwater afgevoerd wordt. We doen onderhoud aan gemalen waardoor we installaties op een duurzame manier en voor een lange tijd kunnen blijven gebruiken. En we steken onze nek uit in de markt met circulaire oplossingen door bewust te kiezen voor hergebruik, renovatie of reparatie.

Alle technische expertise in één team

Wat Mous Waterbeheer echt uniek maakt is dat we alle disciplines om tot een goede technische oplossing te komen in huis hebben. Van technisch advies door onze projectleiders, engineering, kastenbouw, mechanische werkplaats en buitendienst; als team werken we nauw samen van eerste idee tot oplevering en vervolgens onderhoud en storingsdienst. Met een baan bij Mous Waterbeheer draag je dus echt bij aan hoe we wonen, waar we wonen en zorg je voor een veilige leefomgeving.

Kom jij werken bij Mous Waterbeheer

Als collega bij Mous Waterbeheer draag je elke dag bij aan de leefomgeving. Voor elke hoosbui, elk natuurgebied en elk wasje dat we draaien is de technische kennis van Mous Waterbeheer nodig. Wil jij jouw technische kennis inzetten? Of heb je organisatorisch talent en kun je goed plannen? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe jouw talent ingezet kan worden in ons team.

In nauwe samenwerking met Jelle Bijlsma BV voerde Mous Waterbeheer de nieuwbouw van poldergemaal Hatzum en gemaal Leijepolder uit in opdracht van Wetterskip Fryslân. Wetterskip Fryslân is verantwoordelijk voor het waterbeheer in Friesland. Daarvoor heeft het bijna 1000 gemalen, 5400 stuwen en ongeveer 5000 inlaten in beheer.

In juni 2023 is de renovatie van twee rioolgemalen in Zeewolde in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland opgeleverd. Mous Waterbeheer voerde als hoofdaannemer de mechanische en de elektrotechnische werkzaamheden uit en schakelde de civiele kennis in van onderaannemer Knipscheer Infrastructuur voor de civieltechnische werkzaamheden.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.