secundair logo knw 1

Hoe houd je als beheerder altijd en overal grip op alle locaties in het veld? Dat is de expertise van de afdeling Procesautomatisering van Mous Waterbeheer. Iedere situatie is anders,” legt manager interne productie Jacob Groeneveld uit.

 

Watermanagement vraagt niet alleen specifieke technische kennis, maar vooral ook veel creativiteit. “Onze klanten maken gebruik van verschillende merken hardware, de situatie in het veld is elke keer anders en ook klantwensen verschillen,” vertelt Groeneveld. “Dat vraagt om een klantgerichte aanpak bij het uitdenken en engineeren van oplossingen voor beheer.”

IEC 61131–3
Het engineeringteam van Mous Waterbeheer heeft inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in PLC-techniek en programmeren. “We passen de best practices toe om installaties en klantoplossingen te optimaliseren. Dat doen we volledig merkonafhankelijk en conform de internationale IEC 61131-3 norm. Juist doordat we bij Mous Waterbeheer het volledige proces beheersen, van softwareontwikkeling en ontwerp tot en met installatie en onderhoud, kunnen we elk vraagstuk op het gebied van procesautomatisering in het veld oplossen.”

DATAGESTUURD RIOOLBEHEER
Groeneveld illustreert de expertise van Mous met een voorbeeld: een project voor datagestuurd rioolbeheer in opdracht van de gemeente Groningen. “De opdrachtvraag betrof een duurzame manier van hemelwaterafvoer voor het bedrijventerrein Euvelgunne. WLN en IMD ontwierpen een proces om bij hevige neerslag datagestuurd over te storten op minder gevoelig oppervlaktewater. Mous Waterbeheer verzorgde het functionele ontwerp en de softwareontwikkeling van diverse slimme regel- en meettechnieken, onder meer om het zuurstofgehalte in het oppervlaktewater te meten en de afvoer van regenwater te beheersen. Daarbij worden meetdata uitgewisseld tussen zowel de verschillende locaties onderling als de betrokken organisaties. Door toepassing van deze techniek kan sterk verdund rioolwater op zeer specifieke locaties nu bewust en op een duurzame manier worden over gestort. De beheerder blijft bovendien 24/7 ‘in control’.”

INTUÏTIEF EN LOGISCH
Ook het energieverbruik is vandaag de dag een belangrijk aandachtspunt. Zo ontwikkelde Mous Waterbeheer een slimme regeling die continu het optimale punt zoekt tussen maximaal water verpompen tegen minimaal energieverbruik. Groeneveld, tot slot: “We streven voort durend naar de optimale mix van slimme techniek en gebruiksgemak, intuïtief en logisch.”

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.