secundair logo knw 1

In opdracht van de gemeente Tynaarlo heeft Mous Waterbeheer recentelijk drie hydraulische schuiven in bedrijf gesteld. Bij dit project was Roelofs in een vroeg stadium betrokken bij de engineering. Mous Waterbeheer verzorgde de levering en montage als totaalleverancier voor de gemeente Tynaarlo, waarbij de uiteindelijke oplossing van eerste ideevorming tot en met de inbedrijfstelling door Mous Waterbeheer werd uitgewerkt.

Slimme oplossing voor verminderen wateroverlast
Voor drie locaties in de gemeente Tynaarlo was een slimme oplossing nodig voor het beter benutten van de berging in het stelsel en verminderen van wateroverlast. Op twee locaties werd een wervelventiel gebruikt, echter deze waren vaak verstopt en niet bedienbaar. Een derde locatie was voorzien van een schuif die niet gangbaar meer was.

Voordelen hydraulische schuiven
Voor alle drie de locaties is gekozen voor een gestuurde schuif, ofwel een schuif met hydraulische bediening. Er is gekozen voor de hydraulische oplossing, zodat er geen elektrotechnische apparaten in deze omgeving geplaatst hoeven te worden. Dit minimaliseert de kans op storingen.

Mous Waterbeheer leverde naast de hydraulische schuiven ook de elektrotechnische oplossing in de buitenopstellingskast. Daardoor is het mogelijk om de schuif, gesitueerd onder een putdeksel in de bestrating, op afstand te regelen door de ingebouwde wegmeetsysteem, zodat het water gereguleerd kan worden afgevoerd.

Er is gekozen voor volledige RVS316 schuiven en hydraulische cilinders, omdat deze bestand zijn tegen de gassen en medium in de rioolputten.

Op afstand te besturen
Mous Waterbeheer werkte in opdracht van de gemeente Tynaarlo een totaaloplossing uit, waarbij de hydraulische schuif op afstand kan worden bestuurd. Naast het aanbrengen van de schuiven, luiken, sokkels, besturingskasten en mantelbuizen verzorgde Mous Waterbeheer ook de werktuigbouwkundige en elektrotechnische tekeningen en de aansluiting van de installaties op de hoofdpost.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.