secundair logo knw 1

Mous Waterbeheer voert in opdracht van de gemeente Lelystad groot onderhoud uit aan 21 locaties in het beheergebied van de gemeente. Het gaat om groot onderhoud aan gemalen, waarvoor locatie-afhankelijk mechanische en elektrotechnische componenten worden vervangen of gereviseerd.

Over het project

Eind 2022 schreef de gemeente Lelystad een aanbesteding uit voor de renovatie van 21 locaties in de gemeente. Het project omvat onderhoudswerken aan drukriool- en rioolgemalen, waarbij onder andere de volgende werkzaamheden te worden uitgevoerd:

  • Mechanische werkzaamheden.
  • Elektrotechnische werkzaamheden.
  • Klein civiele werkzaamheden zoals het graven van proefsleuven en vrijgraven van de persleidingen.
  • Revisie.

De gemeente maakte begin februari 2023 bekend dat het werk aan Mous Waterbeheer is gegund. Een bijzonder element aan de uitvoering door Mous Waterbeheer is dat het werk waar mogelijk wordt uitgevoerd zonder energiebedrijf.

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

Voor de uitvoering van het groot onderhoud is een slimme planning opgesteld door het werk in twee fasen op te delen. Mous Waterbeheer heeft op deze manier inmiddels de eerste locaties kunnen ombouwen. Twee gemalen, waarvan één minigemaal, zijn mechanisch en elektrotechnisch omgebouwd en voorzien van een nieuwe besturing. Bij vijf gemalen zijn de pompen al vervangen.

Vervolg groot onderhoud gemeente Lelystad

Momenteel worden de onderhoudswerkzaamheden aan de overige locaties opgestart en uitgevoerd. Op de foto’s het werk aan de eerste drie locaties die inmiddels zijn opgeleverd. Updates over dit project delen we via deze pagina en via onze LinkedIn Bedrijfspagina.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.