secundair logo knw 1

Voor diverse toepassingen is het nodig om de besturing van een rioolgemaal weg te werken in een putkast. Mous Waterbeheer heeft inmiddels verschillende projecten opgeleverd waarbij gebruik is gemaakt van een putkast. In dit artikel vertellen we meer over de toepassingen en de voordelen van de putkast. 

 

Toepassingen van een putkast 
Voor waterbeheer en riooltechniek zijn er verschillende toepassingen voor de putkast. Indien een rioolgemaal geplaatst moet worden in een gebied met dichte bebouwing, kan de putkast een oplossing bieden voor de besturingskast. De besturing wordt dan niet bovengronds in een besturingskast geplaatst, maar onder de grond in een speciale putkast. Op een locatie waarbij de besturingskast direct in het uitzicht van bewoners komt te staan of in het looppad van een drukke looproute is de putkast een uitstekende oplossing. 

Een putkast plaatsen in dichte bebouwing 
Een putkast kan de perfecte uitkomst zijn waar sprake is van dichte bebouwing. Stel dat een besturingskast voor een rioolgemaal een storend element is in het uitzicht van bewoners, dan is er een creatieve oplossing nodig. Immers, de besturingskast is een cruciaal onderdeel van het rioolsysteem, moet eenvoudig bereikbaar zijn voor onderhoud of het verhelpen van storingen en ook goed beschermd worden tegen vandalisme. De putkast voldoet aan al deze eisen. Door de besturing onder de grond in een putkast te plaatsen wordt de besturing als het ware in een goed beveiligde kelder bewaard. De besturing in de putkast blijft goed bereikbaar voor storingen en onderhoud door het slimme ontwerp. En bewoners zijn tevreden omdat er geen ontsierende besturingskast direct in het uitzicht staat. 

Putkast: een veilige oplossing 
Voor drukbezochte locaties is een putkast een veilig alternatief voor de besturingskast boven de grond. Door de besturing van een rioolgemaal in drukbezocht gebied te verplaatsen naar de putkast blijft een voetpad, winkelgebied of speelterrein veilig en toegankelijk voor validen en mindervaliden. Alleen op momenten dat er aan de besturing wordt gewerkt, bijvoorbeeld bij onderhoud of een storing, wordt de putkast geopend en de besturing beschikbaar gemaakt. Na onderhoud wordt de putkast weer afgesloten en is de route weer vrij. 

Ervaring met de putkast voor rioolgemalen 
Mous Waterbeheer heeft inmiddels meerdere projecten opgeleverd waarbij voor de besturingen gebruik is gemaakt van de putkast. Eén van die projecten is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Steenwijkerland. De putkast is een slimme, veilige en praktische oplossing als alternatief van de buitenopstellingskast of besturingskast voor de besturingen van rioolgemalen. Wilt u meer weten over de toepassingen en voordelen van de putkast? Neemt u dan contact met ons op. 

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.