secundair logo knw 1

Wij zijn trots op de innovatiekracht van de glastuinbouwsector in onze regio. Een van de ondernemers die hieraan bijdraagt is Marc van der Drift, eigenaar van Van der Drift Roses

Marc heeft afgelopen zomer 2500 drijvende zonnepanelen op zijn waterbassins gerealiseerd en maakt op deze manier dubbel gebruik van de ruimte die hij heeft. Marc: “De kostprijs van rozen gaat steeds meer omhoog. Dit komt onder andere door de stijgende energiekosten. Met de zonnepanelen en het gebruik van aardwarmte kan ik mijn bedrijf op een duurzame manier voor een groot deel zelf voorzien van energie. In de zomer is mijn bedrijf zelfs volledig zelfvoorzienend. Het is een grote investering, maar levert veel op. In 10 jaar heb ik mijn investering terugverdiend. Ik zou het andere ondernemers ook zeker aanraden. De tijd is rijp voor zon op water.”

 Wil jij ook zonnepanelen op jouw waterbassin? Er is tot 31 december subsidie beschikbaar vanuit Provincie Zuid-Holland.

Met deze subsidie stimuleert de provincie dubbel ruimtegebruik voor het opwekken van zonne-energie. Wil je het hele interview lezen of meer informatie over de subsidie? Klik hier.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.