secundair logo knw 1

Albers Alligator, specialist in wateropslag en -afdekking. 

LogoNL AAWij produceren flexibele opslagsystemen tot 10.000 m³ voor water, bluswater, biogas en industriële vloeistoffen. Daarnaast realiseren wij unieke doekconstructies zoals stadiondaken. Albers Alligator is wereldwijd actief in meer dan 35 landen.

Al ruim 40 jaar leveren wij hoogwaardige producten voor de opslag en afdekking van gietwater in de glastuinbouw, percolaatwater en bluswater. Het goed opslaan van regen-, condens- of drainwater draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Op dit moment kiest 70 procent van alle tuinders voor Albers Alligator.

Voor het afdekken van vele soorten vloeistoffen ontwerpen, leveren en installeren wij diverse typen drijvende afdekkingen. Zo voorkomt u bijvoorbeeld algengroei, vervuiling en verdamping van water in een watersilo of bassin.

Nieuw is ons MULTI-F Solar systeem, een drijvende afdekking voorzien van zonnepanelen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Contact

Website: http://www.albersalligator.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/albersalligator.com/
Telefoon: +31 (0)317 419 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beluchtingsproces is een van de belangrijkste onderdelen van het waterzuiveringsproces bij Industriewater Eerbeek (IWE). Tijdens dit proces brengen beluchters extra zuurstof in het water en zetten ze het water in beweging zodat de bacteriën zo goed mogelijk hun werk kunnen doen (het afvalwater “schoon” eten). Albers Alligator heeft na een gezamenlijke brainstorm een product ontwikkeld waarbij de beluchtingsbak in twee compartimenten kan worden opgedeeld. Het drijvende scherm zorgt ervoor dat de delen van het bassin op verschillende manieren belucht kunnen worden (bubbelregulatie).

Wij zijn trots op de innovatiekracht van de glastuinbouwsector in onze regio. Een van de ondernemers die hieraan bijdraagt is Marc van der Drift, eigenaar van Van der Drift Roses

Marc heeft afgelopen zomer 2500 drijvende zonnepanelen op zijn waterbassins gerealiseerd en maakt op deze manier dubbel gebruik van de ruimte die hij heeft. Marc: “De kostprijs van rozen gaat steeds meer omhoog. Dit komt onder andere door de stijgende energiekosten. Met de zonnepanelen en het gebruik van aardwarmte kan ik mijn bedrijf op een duurzame manier voor een groot deel zelf voorzien van energie. In de zomer is mijn bedrijf zelfs volledig zelfvoorzienend. Het is een grote investering, maar levert veel op. In 10 jaar heb ik mijn investering terugverdiend. Ik zou het andere ondernemers ook zeker aanraden. De tijd is rijp voor zon op water.”

 Wil jij ook zonnepanelen op jouw waterbassin? Er is tot 31 december subsidie beschikbaar vanuit Provincie Zuid-Holland.

Met deze subsidie stimuleert de provincie dubbel ruimtegebruik voor het opwekken van zonne-energie. Wil je het hele interview lezen of meer informatie over de subsidie? Klik hier.

Het Duitste attractiepark Irrland heeft een duurzame stap gezet door te kiezen voor het Albers Alligator Multi-F Solar systeem waarbij 800 zonnepanelen op een nieuw waterbassin zijn geplaatst. De opgewekte stroom wordt gebruikt voor de verschillende attracties, auto’s van de bezoekers etc.

Albers Alligator en Centrica Business Solutions hebben in november 2022 opdracht gekregen van Marc van der Drift om op zijn twee bassins een MULTI-F Solar te leveren en monteren. Tevens is één talud aan de buitenzijde van zonnepanelen voorzien om de door Marc gewenste 1,0 MW opbrengst te realiseren.

- Voor opslag van alle soorten (meng)mest en niet-agressieve vloeistoffen.
- Capaciteit van 100 m³ tot 350 m³.
- Door het oprollen goed leeg te krijgen.
- Laat zich eenvoudig verplaatsen.
- Kan op vrijwel elke vlakke ondergrond worden ingezet.
- Leverbaar met diverse aansluitingen

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.