secundair logo knw 1

Het hoofdkantoor van Wilo in Dortmund

Wilo heeft de Berlijnse Abionik Groep overgenomen. De bedrijven die tot de groep behoren, zoals MARTIN Systems, LIKUSTA Umwelttechnik en Steinhardt Wilo, zijn gespecialiseerd in de behandeling van afval- en regenwater en hoogwaterbeheersing.

De internationale Wilo Groep met een Nederlandse vestiging in Westzaan is producent van pompen en pompsystemen voor de gebouwentechniek, watermanagement en de industrie, met wereldwijd circa 8.000 medewerkers en een omzet van 1,48 miljard euro (2019). Met de overname vergroot het concern zijn expertise als probleemoplosser in de waterbehandeling. 

Abionik heeft 11 productie- en verkoopvestigingen in Europa en Azië en telt 170 medewerkers. Alle producten en diensten van Abionik – van de geïntegreerde compacte afvalwaterzuiveringsinstallatie tot hoog-efficiënte filtermodulen – zijn erop gericht het verbruik van hulpbronnen en energie, schadelijke stoffen en andere verontreinigingen duurzaam te verminderen.

“Het wereldklimaat heeft pioniers nodig. Als Wilo willen wij niet alleen energie-efficiëntie bevorderen, maar ook een pionier zijn in klimaatbescherming en digitale technologie”, zegt ceo Oliver Hermes van de Wilo Groep. Met de overname van de Abionik Groep en eerder GVA (2016) heeft Wilo zijn portfolio zo uitgebreid dat het bedrijf in de marktsegmenten waterbehandeling en industrie naar eigen zeggen ‘altijd een passende oplossing’ heeft.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.