Wilo heeft de Berlijnse Abionik Groep overgenomen. De bedrijven die tot de groep behoren, zoals MARTIN Systems, LIKUSTA Umwelttechnik en Steinhardt Wilo, zijn gespecialiseerd in de behandeling van afval- en regenwater en hoogwaterbeheersing.

De internationale Wilo Groep met een Nederlandse vestiging in Westzaan is producent van pompen en pompsystemen voor de gebouwentechniek, watermanagement en de industrie, met wereldwijd circa 8.000 medewerkers en een omzet van 1,48 miljard euro (2019). Met de overname vergroot het concern zijn expertise als probleemoplosser in de waterbehandeling. 

Abionik heeft 11 productie- en verkoopvestigingen in Europa en Azië en telt 170 medewerkers. Alle producten en diensten van Abionik – van de geïntegreerde compacte afvalwaterzuiveringsinstallatie tot hoog-efficiënte filtermodulen – zijn erop gericht het verbruik van hulpbronnen en energie, schadelijke stoffen en andere verontreinigingen duurzaam te verminderen.

“Het wereldklimaat heeft pioniers nodig. Als Wilo willen wij niet alleen energie-efficiëntie bevorderen, maar ook een pionier zijn in klimaatbescherming en digitale technologie”, zegt ceo Oliver Hermes van de Wilo Groep. Met de overname van de Abionik Groep en eerder GVA (2016) heeft Wilo zijn portfolio zo uitgebreid dat het bedrijf in de marktsegmenten waterbehandeling en industrie naar eigen zeggen ‘altijd een passende oplossing’ heeft.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!