secundair logo knw 1

De Indiase multinational Thermax heeft bij NX Filtration een order geplaatst voor zowel holle vezel nanofiltratie- als ultrafiltratiemodules. Na uitgebreide ‘succesvolle proefprojecten’ met de hollevezel-nanofiltratietechnologie gaat Thermax nu opschalen naar grootschalige waterprojecten, schrijft NX Filtration.

De opschaling lijkt een belangrijke stap voor het bedrijf uit Enschede, dat tot dusverre kampt met lange doorlooptijden bij het omzetten van proefprojecten in daadwerkelijke orders.

Hoewel de exacte omvang niet wordt vermeld, levert het Indiase concern met deze orders een significante bijdrage aan de orderportefeuille van NX Filtration. Het bedrijf spreekt in een persbericht over een ‘aanzienlijke eerste bestelling’ van Thermax.

De modules worden geplaatst in bestaande en nieuwe waterzuiveringsinstallaties in India. De bestelling omvat hollevezel-nanofiltratiemodules met een totale capaciteit van ongeveer 5 miljoen liter per dag en ultrafiltratiemodules met een totale capaciteit van ongeveer 25 miljoen liter per dag, aldus NX Filtration.

Het Indiase bedrijf dat producten levert voor verwarming, koeling, water- en afvalbeheer en speciale chemicaliën, is actief in 88 landen in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.