secundair logo knw 1

Walter van der Meer is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de netwerkorganisatie Water Alliance. Hij volgt Wilma Mansveld op, die deze rol vervulde vanaf 2017.

Walter van der Meer vk 180 Walter van der MeerVan der Meer (61), opgeleid als procestechnologisch ingenieur, heeft een lange carrière in de watertechnologie en specialiseerde zich in de loop der jaren tot expert op het gebied van membraantechnologie. 

Hij trad in februari 2012 aan als directeur van drinkwaterbedrijf Oasen in Gouda. Daarnaast is hij actief als wetenschapper, sinds 2016 is hij deeltijdhoogleraar bij de Universiteit Twente en bekleedt de leerstoel ‘Membrane Technology and Engineering for Water Purification’. 

Over het verzoek om voorzitter te worden van de RvT van Water Alliance hoefde Van der Meer niet lang na te denken. “De Water Alliance verbindt op een goede manier de wereld van wetenschappers en uitvinders met de wereld van ondernemen. Dat is precies wat de watersector nodig heeft, omdat je alleen door die samenwerking een circulaire economie kunt realiseren.”  

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.