secundair logo knw 1

Karin Sluis, senior adviseur en voormalig directeur van Witteveen+Bos, is uitgeroepen tot TU Delft Alumnus van het Jaar 2021. Rector magnificus Tim van der Hagen heeft de bijbehorende onderscheiding aan Sluis overhandigd

Karin Sluis 180 vk Karin SluisVolgens Van der Hagen levert Sluis een enorme bijdrage aan het werkveld van de civiele techniek. "Vanuit haar visie op infrastructuur en de leefomgeving heeft ze grote invloed op de ontwikkeling van ons land en daar draagt ze hier middels belangrijke functies in het publiek domein rechtstreeks aan bij. Het meisje dat ooit geïnspireerd werd door een poster van de Golden Gate Bridge is inmiddels een rolmodel van formaat. Ze inspireert velen in haar werkveld en stimuleert hopelijk ook vele jongeren om een ingenieursstudie op te pakken. Wij zijn enorm trots op onze nieuwe Alumnus van het Jaar.”

De TU Delft reikt sinds 2011 samen met het Universiteitsfonds Delft de prijs ‘Alumnus van het Jaar’ uit aan alumni die hun sporen hebben verdiend in de wereld van innovatie en onderzoek. De winnaars krijgen een plaquette op de Alumni Walk of Fame op de campus van de TU Delft. 

Sluis studeerde civiele techniek en specialiseerde zich in de waterbouwkunde. Na haar afstuderen in 1989 trad ze in dienst bij Witteveen+Bos als specialist stedelijke waterhuishouding. In de loop der jaren vervulde zij verschillende leidinggevende functies op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. 

In 2013 werd ze algemeen directeur. In die rol maakte zij zich onder meer hard voor verdere internationalisering, teneinde de waterexpertise van het Witteveen+Bos wereldwijd in te kunnen zetten en zette ze duurzaamheid op de agenda, gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ze trad in oktober 2020 terug als directeur en richt zich sindsdien als senior adviseur onder meer op het ontwikkelen van nieuwe business rond duurzame beleggingen.

Sluis is daarnaast lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), bestuurslid van het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen van NWO en lid van de Raad van Toezicht Saxion Hogescholen. In 2015 werd ze tijdens de InfraTech beurs voor infrastructuur door vakgenoten uitgeroepen tot meest krachtige persoon in de infrasector. In 2018 kreeg ze de titel European CEO of the Year 2018, onder meer vanwege haar inzet voor de duurzame ontwikkelingsdoelen in alle projecten en activiteiten van Witteveen+Bos.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.