secundair logo knw 1

Karin Sluis, senior adviseur en voormalig directeur van Witteveen+Bos, is uitgeroepen tot TU Delft Alumnus van het Jaar 2021. Rector magnificus Tim van der Hagen heeft de bijbehorende onderscheiding aan Sluis overhandigd

Karin Sluis 180 vk Karin SluisVolgens Van der Hagen levert Sluis een enorme bijdrage aan het werkveld van de civiele techniek. "Vanuit haar visie op infrastructuur en de leefomgeving heeft ze grote invloed op de ontwikkeling van ons land en daar draagt ze hier middels belangrijke functies in het publiek domein rechtstreeks aan bij. Het meisje dat ooit geïnspireerd werd door een poster van de Golden Gate Bridge is inmiddels een rolmodel van formaat. Ze inspireert velen in haar werkveld en stimuleert hopelijk ook vele jongeren om een ingenieursstudie op te pakken. Wij zijn enorm trots op onze nieuwe Alumnus van het Jaar.”

De TU Delft reikt sinds 2011 samen met het Universiteitsfonds Delft de prijs ‘Alumnus van het Jaar’ uit aan alumni die hun sporen hebben verdiend in de wereld van innovatie en onderzoek. De winnaars krijgen een plaquette op de Alumni Walk of Fame op de campus van de TU Delft. 

Sluis studeerde civiele techniek en specialiseerde zich in de waterbouwkunde. Na haar afstuderen in 1989 trad ze in dienst bij Witteveen+Bos als specialist stedelijke waterhuishouding. In de loop der jaren vervulde zij verschillende leidinggevende functies op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. 

In 2013 werd ze algemeen directeur. In die rol maakte zij zich onder meer hard voor verdere internationalisering, teneinde de waterexpertise van het Witteveen+Bos wereldwijd in te kunnen zetten en zette ze duurzaamheid op de agenda, gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ze trad in oktober 2020 terug als directeur en richt zich sindsdien als senior adviseur onder meer op het ontwikkelen van nieuwe business rond duurzame beleggingen.

Sluis is daarnaast lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), bestuurslid van het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen van NWO en lid van de Raad van Toezicht Saxion Hogescholen. In 2015 werd ze tijdens de InfraTech beurs voor infrastructuur door vakgenoten uitgeroepen tot meest krachtige persoon in de infrasector. In 2018 kreeg ze de titel European CEO of the Year 2018, onder meer vanwege haar inzet voor de duurzame ontwikkelingsdoelen in alle projecten en activiteiten van Witteveen+Bos.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.