secundair logo knw 1

Peter Glas is benoemd tot lid van de raad van bestuur van IHE Delft, het instituut voor watereducatie. Glas volgt Maarten Smits (Deltares) op.

Peter Glas 2 vrij Peter GlasGlas, deltacommissaris van Nederland, heeft een lange carrière op het gebied van waterbeheer, beginnend bij WL|Delft Hydraulics (nu Deltares). Als bestuurder was hij actief als watergraaf (De Dommel) en dagelijks bestuurslid van de Unie van Waterschappen, waarvan de laatste 6 jaar als landelijk voorzitter. Sinds 2013 is hij onafhankelijk voorzitter van het Water Governance Initiative van de OESO.

Bij IHE Delft, kenniscentrum op het gebied van waterinfrastructuur, technologie en wetenschappen, ziet Glas als lid van de raad van bestuur toe op de missie en de financiële stabiliteit van het instituut. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.