secundair logo knw 1

Roland Heijnen gaat 15 september aan de slag als directeur Netwerkontwikkeling Oost-Nederland bij Rijkswaterstaat.

roland heijnen 180 vk Roland Heijnen‘Oost-Nederland’ is de rivierendienst van Rijkswaterstaat. Tot het gebied behoren de Rijn, de Waal, de IJssel, de Lek, diverse kanalen zoals de Twentekanalen én de kraan van Nederland, stuw Driel. Dat betekent dat de dienst zich bezighoudt met uiterwaardenbeheer, renovatie van sluizen, watermanagement, verbeteren van riviernatuur en waterkwaliteit, klimaatadaptatie en beheren en onderhouden van scheepvaartroutes.

Door veroudering van onze objecten en de hogere verkeersintensiteiten hebben we een grote opgave in beheer en onderhoud, vervanging en renovatie, schrijft Rijkswaterstaat. Aan Heijnen de taak daar leiding aan te geven. Hij volgt Jos van Hees op, die in april de overstap maakte naar een nieuwe functie als directeur Zuid-Holland Bereikbaar.

Heijnen is nu nog programmamanager ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Arnhem. Daarvoor vervulde hij verschillende managementfuncties bij de gemeente Overbetuwe, was hij consultant bij KplusV Organisatieadvies en beleidsadviseur bij de provincie Limburg. Heijnen studeerde bestuurskunde aan de universiteit van Twente.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.