secundair logo knw 1

Toon van der Klugt kondigt zijn afscheid aan als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Eind dit jaar stopt hij ermee.

toon vander Klugt 180 vk Toon van der Klugt Van der Klugt is al bijna 30 jaar betrokken bij het hoogheemraadschap. Eerst als lid van het algemeen bestuur en vanaf 1999 als dagelijks bestuurder met verschillende portefeuilles. Begin 2019 werd hij waarnemend dijkgraaf en op 28 mei 2019 volgde de installatie als dijkgraaf. Hij volgde Hans Oosters op, die Commissaris van de Koning was geworden in Utrecht.

Van der Klugt werd als bestuurder gewaardeerd. Als hoogheemraad eindigde hij in 2015 en 2016 in de top 10 van de landelijke verkiezing van beste lokale bestuurder. In 2017 en 2018 behoorde hij tot de beste 50 en dat was ook in 2022 het geval, maar toen als dijkgraaf. Betrokken, deskundig en toegankelijk waren de competenties die Van der Klugt kreeg toebedeeld in zijn rol als dijkgraaf.

Van der Klugt, die werkzaam was in het onderwijs en het bedrijfsleven als directeur-eigenaar van een plantenkwekerij in Bleiswijk, is naast dijkgraaf actief als voorzitter van de Regionale Belasting Groep (RBG) in Schiedam, voorzitter van de Zuidhollandse vereniging van Waterschappen, en commissaris en vice-voorzitter van de Nederlandse Waterschapsbank.

“Dijkgraaf zijn van dit prachtige waterschap is één van de mooiste banen die je je kunt voorstellen. Met pijn in mijn hart ga ik afscheid nemen”, zegt Van der Klugt bij de aankondiging van zijn afscheid.

Het hoogheemraadschap moet op zoek naar een nieuwe dijkgraaf.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.