secundair logo knw 1

Daphne Kessels is de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap De Dommel. Zij heeft Rens Schapendonk opgevolgd. Die vervulde deze rol sinds 2021.


          Daphne KesselsDe zestienjarige Kessels is daarmee de jongerenambassadeur in het Dommelgebied. Ook doet ze mee met het landelijk jeugdwaterschap. Zij wil haar leeftijdsgenoten bewust maken van het belang van schoon water.

Jongeren besteden weinig aandacht aan waterbeheer, zegt Kessels. “Maar wij hebben ook iets te zeggen over hoe we met water moeten omgaan. Juist daarom is het belangrijk om hier meer aandacht voor te vragen! De keuzes die we nu maken, bepalen hoe onze natuur eruitziet als wij volwassen zijn.”

Zij noemt natuur en water echt haar ding. “Al sinds ik acht jaar oud was. Ik vind het superleuk om bijzondere planten, vogels en insecten te ontdekken in de Dommel. Er is zoveel moois te zien!”

Kessels die in Best woont, behaalde onlangs haar vmbo-t diploma. Ze start met de havo in september. Daarna wil ze journalistiek gaan studeren aan het hbo.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.