secundair logo knw 1

Paulien Pistor wordt de nieuwe algemeen directeur van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Ze is per 1 juli benoemd door de Raad van Commissarissen van het drinkwaterbedrijf.

PWN Paulien Pistor Paulien Pistor PWN is de afgelopen 1,5 jaar geleid door ad interim-directeur Ria Doedel. Zij nam in februari 2020 de directeurstaken over van Joke Cuperus bij PWN, die plotseling vertrok bij het drinkwaterbedrijf. 

Met Pistor krijgt PWN een algemeen directeur die eerder al bij het bedrijf werkte. Voorts was ze werkzaam bij Waternet, waar zij directeur Strategie & Transitie was tot augustus 2020. Ook werkte ze bij de Gemeentewaterleidingen Amsterdam en de gemeenten Eindhoven (gemeentesecretaris) en Haarlem.

Bij PWN staat Pistor voor belangrijke uitdagingen, zoals een stijgende drinkwatervraag als gevolg van de bevolkingsgroei, klimaatverandering en stikstofuitstoot.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het CEC-programma van STOWA en NWO heeft een aantal technieken onderzocht. Bekijk dit filmpje over een combinatie van bio assay en massaspectrometer om verontreiniging snel te kunnen duiden uit de database: RoutinEDA
https://vimeo.com/712902086
Is er een directe link naar de uitspraak beschikbaar? Ik vind de volgend passage van jullie artikel bijzonder verwoord: "Behalve over het gebruik van chemicaliën in het koelwater ging de rechtszaak ook over de voorwaarden van het waterschap voor lozingen in geval van onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan installaties. Maar toestemming vooraf vond de rechter te ver gaan en een zogenoemde immissietoets (welke stoffen zitten erin) niet effectief." Lijkt me namelijk zeker niet in lijn met geldend waterkwaliteitsbeleid en ook niet met het oog op de uitspraak m.b.t. de tijdelijke achteruitgang. Wanneer een activiteit, en daarmee de lozing, invloed heeft op de waterkwaliteit is het uitgangspunt dat de impact van te voren bepaald en onderbouwd moet worden. Indien dit leidt tot een verslechtering van de situatie, moet voor de impactsbeoordeling (van een industriële lozing) het Handboek Immissietoets gebruikt worden om de impact te bepalen. 
Falend management is de reden niet de organisatorische complexiteit. En bij definitief splitsen komt er nog extra bestuurlijke complexiteit bij van publieke organisaties die moeten -maar slecht kunnen- samenwerken.
Aangezien de burger de rekening krijgt is het makkelijk om een beslissing te nemen. Lekker uit elkaar en opnieuw beginnen met een schone lei. Op naar het volgende wanbeleid. Men voelt zich niet aansprakelijk. 
Dag Manfred, 
kijk eens op www.pathema.nl 
Dat bedrijf levert al jaren apparatuur voor chemievrije koelwaterbehandeling. Ook bij grotere bedrijven. Niet zo groot als bij Chemelot waarschijnlijk, maar meer dan voldoende bewezen. Het principe is cavitatie, dus geen chloorelektrolyse. Voor de duidelijkheid, ik heb geen relatie met dit bedrijf.Jan Koning