secundair logo knw 1

Jeroen Niezen is de nieuwe dagelijks bestuurder van Waterschap Noorderzijlvest. Hij volgt Wilma Jongsma op, die eerder dit jaar stopte.

Jeroen Niezen 180 vk Jeroen NiezenNiezen werd door de fractie Water Natuurlijk voorgedragen als opvolger van Jongsma. De algemeen bestuursvergadering stemde woensdag in met zijn voordracht.

Jongsma, specialist in verander-, ad interim- en projectmanagement, legde 1 april om persoonlijke redenen haar functie  als db-lid neer, nadat ze de opgestapte Paul Tameling een paar maanden eerder was opgevolgd.

De nu aangetreden Niezen heeft jarenlange ervaring in de waterschapswereld en is bestuurlijk actief geweest bij diverse overheden. Zo was Niezen onder meer voor GroenLinks jarenlang actief in de lokale politiek van de toenmalige gemeente Haren, waarvan vier jaar als wethouder. Hij stopte indertijd met die functie, omdat hij te druk was met het adviesbureau dat hij had opgericht.

 

MEER INFORMATIE

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.