secundair logo knw 1

Jaime de Bourbon de Parme is sinds 1 augustus 2021 de nieuwe klimaatgezant en zet zich namens de rijksoverheid wereldwijd in voor het maken van afspraken over klimaatactie.

jaime de bourbon de parme 180 vk Jaime de Bourbon de Parme De Bourbon de Parme was eerder grondstoffengezant, waarin hij zich met name richtte op transparantie van grondstoffenketens. Als klimaatgezant zet hij zich in om wereldwijd de klimaatambities te verhogen en gezamenlijke oplossingen te vinden.

“In Groenland, waar ik een bijeenkomst van de Arctic Council bezocht, werd ik geraakt door de zichtbare versnelling van de opwarming van de aarde. Sindsdien voel ik mij geroepen om klimaat voorop te stellen”, zegt De Bourbon de Parme op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is zijn uitvalbasis en hij werkt nauw samen met de departementen Buitenlandse Zaken, Infrastructuur en Waterstaat, Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit en Financiën.

 

MEER INFORMATIE
Drijfveren van de nieuwe klimaatgezant: ‘Ik werd geraakt in Groenland’

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.