secundair logo knw 1

Jaime de Bourbon de Parme is sinds 1 augustus 2021 de nieuwe klimaatgezant en zet zich namens de rijksoverheid wereldwijd in voor het maken van afspraken over klimaatactie.

jaime de bourbon de parme 180 vk Jaime de Bourbon de Parme De Bourbon de Parme was eerder grondstoffengezant, waarin hij zich met name richtte op transparantie van grondstoffenketens. Als klimaatgezant zet hij zich in om wereldwijd de klimaatambities te verhogen en gezamenlijke oplossingen te vinden.

“In Groenland, waar ik een bijeenkomst van de Arctic Council bezocht, werd ik geraakt door de zichtbare versnelling van de opwarming van de aarde. Sindsdien voel ik mij geroepen om klimaat voorop te stellen”, zegt De Bourbon de Parme op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is zijn uitvalbasis en hij werkt nauw samen met de departementen Buitenlandse Zaken, Infrastructuur en Waterstaat, Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit en Financiën.

 

MEER INFORMATIE
Drijfveren van de nieuwe klimaatgezant: ‘Ik werd geraakt in Groenland’

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.