secundair logo knw 1

De fractie Water Natuurlijk Limburg plant zondag 11 april een boom ter nagedachtenis aan Joke Kersten. De bestuurder van Waterschap Limburg overleed vorig jaar 6 augustus. 

Joke Kersten 180 vk zw Joke KerstenJoke Kersten vertegenwoordigde Water Natuurlijk van 2015 tot medio 2019 in de dagelijkse besturen van achtereenvolgens het Waterschap Peel en Maasvallei en het nieuwe Waterschap Limburg. Eerder was de van origine docent aardrijkskunde Tweede Kamerlid voor de PvdA en aansluitend burgemeester van een reeks gemeenten in Limburg en Noord-Brabant.

In 2015 stelde ze zich namens Water Natuurlijk Limburg kandidaat voor de verkiezingen van het bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei. Ze werd gekozen en ook gelijk dagelijks bestuurder, een functie die ze ook meteen bekleedde in het waterschap Limburg, een fusie van de waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas.

Onder haar leiding werden meerdere natuurherstelprojecten gerealiseerd, zoals het project Everlosebeek. Dat behelsde onder meer de plaatsing van een vislift bij watermolen Slottermolen en de voeding van de beek met regenwater dat werd afgekoppeld van het riool op het veilingcomplex in Grubbenvorst. 

Om haar verdiensten voor waterschap en de natuur te eren, plant Water Natuurlijk zondag een boom nabij de Everlosebeek. Er is gekozen voor een Fladderiep, een boom ‘die goed tegen hoog water kan en een mooie bloei heeft in maart en april. Norah van Lin, kleindochter van Joke Kersten, plant de boom.

In de middag zal er op de begraafplaats van Grubbenvorst eveneens een boom worden geplant, door de familie en de gemeente Horst aan de Maas, ter nagedachtenis aan Joke Kersten, de laatste burgemeester van de gemeente Grubbenvorst. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.