secundair logo knw 1

De fractie Water Natuurlijk Limburg plant zondag 11 april een boom ter nagedachtenis aan Joke Kersten. De bestuurder van Waterschap Limburg overleed vorig jaar 6 augustus. 

Joke Kersten 180 vk zw Joke KerstenJoke Kersten vertegenwoordigde Water Natuurlijk van 2015 tot medio 2019 in de dagelijkse besturen van achtereenvolgens het Waterschap Peel en Maasvallei en het nieuwe Waterschap Limburg. Eerder was de van origine docent aardrijkskunde Tweede Kamerlid voor de PvdA en aansluitend burgemeester van een reeks gemeenten in Limburg en Noord-Brabant.

In 2015 stelde ze zich namens Water Natuurlijk Limburg kandidaat voor de verkiezingen van het bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei. Ze werd gekozen en ook gelijk dagelijks bestuurder, een functie die ze ook meteen bekleedde in het waterschap Limburg, een fusie van de waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas.

Onder haar leiding werden meerdere natuurherstelprojecten gerealiseerd, zoals het project Everlosebeek. Dat behelsde onder meer de plaatsing van een vislift bij watermolen Slottermolen en de voeding van de beek met regenwater dat werd afgekoppeld van het riool op het veilingcomplex in Grubbenvorst. 

Om haar verdiensten voor waterschap en de natuur te eren, plant Water Natuurlijk zondag een boom nabij de Everlosebeek. Er is gekozen voor een Fladderiep, een boom ‘die goed tegen hoog water kan en een mooie bloei heeft in maart en april. Norah van Lin, kleindochter van Joke Kersten, plant de boom.

In de middag zal er op de begraafplaats van Grubbenvorst eveneens een boom worden geplant, door de familie en de gemeente Horst aan de Maas, ter nagedachtenis aan Joke Kersten, de laatste burgemeester van de gemeente Grubbenvorst. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.