secundair logo knw 1

Emad al-Dhubhani heeft de Marcel Mulderprijs gewonnen voor zijn bijdragen aan een watersplitsend membraan voor batterijen op waterbasis.

Emad Al Dhubhani 180 vk Emad al Dhubhanial-Dhubhani kreeg de onderscheiding op het Wetsus-congres uitgereikt door voorzitter Ed Nijpels van de Raad van Toezicht van Wetsus. Het kennisinstituut in Leeuwarden reikt de prijs (5.000 euro) jaarlijks uit aan het beste onderzoek dat wordt gedaan aan het instituut. De award is vernoemd naar professor Marcel Mulder, een van de grondleggers van Wetsus.

al-Dhubhani ontwikkelde een nieuwe membraantechniek om water te splitsen in zure en basische componenten, waarmee commercieel beschikbare membranen kunnen worden overtroffen. Een buitengewone prestatie, aldus de jury.

Marcal Mulder 900 Emad al-Dhubhani en Ed Nijpels

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.