secundair logo knw 1

Emad al-Dhubhani heeft de Marcel Mulderprijs gewonnen voor zijn bijdragen aan een watersplitsend membraan voor batterijen op waterbasis.

Emad Al Dhubhani 180 vk Emad al Dhubhanial-Dhubhani kreeg de onderscheiding op het Wetsus-congres uitgereikt door voorzitter Ed Nijpels van de Raad van Toezicht van Wetsus. Het kennisinstituut in Leeuwarden reikt de prijs (5.000 euro) jaarlijks uit aan het beste onderzoek dat wordt gedaan aan het instituut. De award is vernoemd naar professor Marcel Mulder, een van de grondleggers van Wetsus.

al-Dhubhani ontwikkelde een nieuwe membraantechniek om water te splitsen in zure en basische componenten, waarmee commercieel beschikbare membranen kunnen worden overtroffen. Een buitengewone prestatie, aldus de jury.

Marcal Mulder 900 Emad al-Dhubhani en Ed Nijpels

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.