secundair logo knw 1

PERSONALIA - Arjen van Nieuwenhuijzen is per 1 september 2018 benoemd tot eerste Industry based Principal Investigator (hoofdonderzoeker) bij Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute).

Arjenv Nieuwenhuijzen vk 180

Van Nieuwenhuijzen is expert op het gebied van herwinbare energie, water en grondstoffen bij Witteveen+Bos. Hij studeerde in 1996 af in de Sanitair Ingenieurswetenschappen aan de Faculteit Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft. In 2001 promoveerde hij aan de TU Delft op het gebied van de fysisch-chemische voorbehandeling van afvalwater in de context van duurzame ontwikkeling. 

Zijn expertise richt zich op geavanceerde waterzuiveringstechnologie en slib- en reststoffenbehandeling voor waterhergebruik, duurzame energieproductie en terugwinning van grondstoffen. 

Op het AMS Institute zullen zijn activiteiten zich richten op het onderwerp Circular Urban Resources. Zijn positie wordt verder versterkt met een benoeming tot ‘Buitengewoon UHD Circulaire Grondstoffen in de Stad’ aan Wageningen Universiteit & Research. Doelstelling is dat de onderzoeker bedrijfsleven, overheid en academische wereld met elkaar verbindt om uitdagingen voor stedelijke omgeving te helpen oplossen.

Van Nieuwenhuijzen zegt in een toelichting: “Ik ben zeer gemotiveerd om het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld actief te verbinden en op één lijn te brengen. De samenwerkingen tot nu toe zijn veelbelovend. Zoals in het ReCirc Singapore Program en het NWO-project WaterNexus, onderzoeken, ontwikkelen, engineeren en leveren we met vereende krachten toekomstige circulaire oplossingen voor Nederland, in het bijzonder de Metropoolregio Amsterdam, en Zuidoost-Azië, gericht op water, afval en voedselsystemen.” 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.