secundair logo knw 1

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat in zijn huidige vorm tien jaar en viert dat de komende maanden. Aanstaande zaterdag is de aftrap van het jubileum. Vitens zet de deuren van vijf drinkwaterproductiebedrijven open. Bezoekers kunnen op een interactieve manier zien waar kraanwater vandaan komt.

"Echt een leuk dagje uit voor het hele gezin", zegt woordvoerster Judith Zuijderhoudt. "Ook voor waterprofessionals. Je kunt met onze medewerkers een gesprek voeren over bijvoorbeeld hydrologie of procestechnologie." Een andere jubileumactiviteit voor klanten is dat zij een kraanwaterpunt in hun gemeente kunnen winnen. Zuijderhoudt: "Daarvoor stuur je een selfie met kraanwater in. Er zijn in totaal honderd tappunten te winnen."

In oktober 2006 vond de laatste fusie plaats voor Vitens. Het bedrijf heeft een geschiedenis die teruggaat tot het eind van de negentiende eeuw. Vitens verzorgt een derde van het Nederlandse kraanwater.

Volgens Zuijderhoudt heeft de schaalvergroting echt wat opgeleverd voor klanten. "Het lukt tegelijkertijd om flink te innoveren en de operationele kosten aanzienlijk te verlagen. De prijs voor water is al sinds 2008 hetzelfde; er is zelfs geen indexatie." In oktober presenteert Vitens een themawebsite over drinkwater, besluit Zuijderhoudt. "We willen ons verhaal vertellen."

Meer informatie over de open dag op zaterdag 10 september is te vinden op de webpagina Watermakers van Vitens. De actie met kraanwaterpunten wordt belicht op de site Kraanwaterkaart.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.