secundair logo knw 1

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat in zijn huidige vorm tien jaar en viert dat de komende maanden. Aanstaande zaterdag is de aftrap van het jubileum. Vitens zet de deuren van vijf drinkwaterproductiebedrijven open. Bezoekers kunnen op een interactieve manier zien waar kraanwater vandaan komt.

"Echt een leuk dagje uit voor het hele gezin", zegt woordvoerster Judith Zuijderhoudt. "Ook voor waterprofessionals. Je kunt met onze medewerkers een gesprek voeren over bijvoorbeeld hydrologie of procestechnologie." Een andere jubileumactiviteit voor klanten is dat zij een kraanwaterpunt in hun gemeente kunnen winnen. Zuijderhoudt: "Daarvoor stuur je een selfie met kraanwater in. Er zijn in totaal honderd tappunten te winnen."

In oktober 2006 vond de laatste fusie plaats voor Vitens. Het bedrijf heeft een geschiedenis die teruggaat tot het eind van de negentiende eeuw. Vitens verzorgt een derde van het Nederlandse kraanwater.

Volgens Zuijderhoudt heeft de schaalvergroting echt wat opgeleverd voor klanten. "Het lukt tegelijkertijd om flink te innoveren en de operationele kosten aanzienlijk te verlagen. De prijs voor water is al sinds 2008 hetzelfde; er is zelfs geen indexatie." In oktober presenteert Vitens een themawebsite over drinkwater, besluit Zuijderhoudt. "We willen ons verhaal vertellen."

Meer informatie over de open dag op zaterdag 10 september is te vinden op de webpagina Watermakers van Vitens. De actie met kraanwaterpunten wordt belicht op de site Kraanwaterkaart.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.