0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Aqua Vakbeurs Nederland krijgt een bredere opzet. Er komt meer aandacht voor thema’s als circulariteit, automatisering & sensoring, de bronaanpak van verontreinigingen en het deltaplan zoet water. Ook gaat de vakbeurs meer aandacht besteden aan dienstverleners in de keten.

Dat laten de organisatoren van de beurs, brancheorganisatie ENVAQUA en EasyFairs, weten. De verbreding is het gevolg van een marktonderzoek. Op basis van het onderzoek zijn trends en beursthema’s vastgesteld die bepalend zijn voor de verdere ontwikkeling van het beursconcept, aldus de organisatoren. Ook gaat het aanbod voor specifieke doelgroepen op de schop, met name voor de land- en tuinbouwsector.

Onderzoek
Het onderzoek bestond uit een online enquête onder potentiële en huidige exposanten en bezoekers van de beurs. Aanvullend werden interviews gehouden met tientallen deskundigen in de waterketen.

Van de respondenten gaf 66 procent aan de thematische verbreding van de beurs (erg) interessant te vinden. Thema’s die, aldus de ondervraagden, goed aansluiten bij de huidige beursopzet zijn: verwerking afvalwaterstromen (46 procent), energieopwekking (38 procent), circulaire economie (27 procent), lucht (23 procent) en bodem (8 procent).

Tien trends
ENVAQUA en Easyfairs gaan bij de verbreding van de beurs uit van tien trends:

- watertechnologie: klimaatadaptatie, waterkwaliteit, zelfvoorziening in water & energie

- milieu- en watertechnologie: circulaire modellen, decentralisatie, economisering van de bodem, herwinning grondstoffen, van sensoriek naar big data.

- milieutechnologie: luchtkwaliteit, push naar pull in afval.

Nederland werkt hard aan een schoner milieu en een circulaire economie, licht ENVAQUA-directeur Frank Buijs toe. “Omdat milieu- en water gerelateerde technologieën daarbij steeds vaker samenvallen, speelt de vakbeurs in op deze ontwikkelingen.” De thematische verbreding van de beurs past bij het aandachtsgebied van ENVAQUA; ze is de branchevereniging voor producenten en leveranciers van milieu- en watertechnologie.

Verbreding
De aanpassing van de beursopzet komt niet uit de lucht vallen. Eind 2016 ondertekenden ENVAQUA en EasyFairs een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. Hierin is onder meer afgesproken dat er ingezet wordt op verbreding naar een milieutechnologie beurs die, naast water, ook podium biedt aan (technologische) oplossingen op het gebied van lucht, afval, bodem en een circulaire economie. 

De editie 2018 van de vakbeurs wordt volgende week (13, 14 en 15 maart) gehouden.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het