0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De gemeente Rotterdam, Evides Waterbedrijf en drie waterschappen (Schieland en de Krimpenerwaard, Hollandse Delta en Delfland) ondertekenden een intentieovereenkomst om de stad Rotterdam beter voor te bereiden op klimaatverandering.

De intentieverklaring is opgesteld op basis van het gemeentelijk urgentiedocument Rotterdams Weerwoord. Dit document volgt op eerdere Rotterdamse plannen als het waterplan en de Rotterdamse Adaptatiestrategie om de stad weerbaarder te maken voor fenomenen als extreme buien en droogte.

Het Rotterdams Weerwoord richt zich vooral op maatregelen op wijkniveau. Regenwater kan daar juist ook waardevol zijn, door het ter plekke op te vangen en te benutten bij het aantrekkelijker maken van wijken: groenere straten, tuinen en daken.

Raakvlakken
“Deze ambitie is niet alleen van de gemeente, maar ook van ons,” zegt Jurjen Jongepier van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimperwaard, een van de drie waterschappen die het document ondertekenden. “De gemeente zoekt raakvlakken met partners en het is natuurlijk simpel: de klimaatopgave is dusdanig groot, dit kun je niet meer alleen. Het is dus een plan van de gemeente en wij ondersteunen het van harte. Samenwerking is logisch, de sleutel zit in combineren van opgaven en oplossingen”

Het is de bedoeling dat de vijf partijen dit jaar verdere afspraken maken over de uitvoering om Rotterdams Weerwoord te verwezenlijken. “De vijf ondertekenaars hebben allemaal verschillende taken en verantwoordelijkheden. Maar ik denk dat het heel belangrijk is dat we niet langs elkaar heen werken bij onze inspanningen om Rotterdam klimaatadaptiever te maken. Deze samenwerkingen zijn niet nieuw, maar met dit Weerwoord willen we de klimaatadaptatie in de stad een extra boost geven. Door onze activiteiten in elkaar te schuiven kunnen we, samen met ondernemers, particulieren en woningbouwcorporaties, ervoor zorgen dat de stad beter bestand is tegen weersextremen."

MEER INFORMATIE
Het urgentiedocument Rotterdams Weerwoord

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het