secundair logo knw 1

Nereda wereldwijd | bron: Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV heeft een samenwerkingsovereenkomst met Samsung Engineering getekend voor toepassing van de Nereda technologie in Zuid-Korea en Vietnam. Door de deal breidt HaskoningDHV het Nereda netwerk opnieuw uit.

Mansu Park, Executive Vice President en hoofd Divisie Industrial & Environmental Business bij Samsung Engineering, zegt in een toelichting op de deal dat de zuiveringstechnologie met relatie lage operationele en investeringskosten een ideale oplossing is voor Zuid-Korea en Vietnam. "De innovatieve Nereda technologie vergroot de capaciteit van afvalwaterinstallaties en biedt een compacte oplossing.”

Samsung Engineering heeft sinds de start in 1970 meer dan 400 waterbehandelingsprojecten voltooid. Momenteel is het bedrijf actief in meer dan veertig landen over de hele wereld.

Door de overeenkomst met Samsung vergroot Royal HaskoningDHV het Nereda netwerk. De technologie wordt inmiddels op vijf continenten toegepast. In januari kondigde Thames Water de bouw van de eerste full-scale Nereda-fabriek in het Verenigd Koninkrijk aan. De nieuwe installatie zal de bestaande afvalwaterzuivering in Highworth, Swindon vervangen.

De Nereda technologie die het zuiveringsproces aanzienlijk versimpelt en verkort, is uitgevonden door de Technische Universiteit Delft en ontwikkeld in een publiek-privaat partnerverband tussen de TU Delft, STOWA, de waterschappen en Royal HaskoningDHV.

Royal HaskoningDHV heeft het patent op de technologie. In december vorig jaar kwam het ingenieursbureau met TU Delft overeen dat het ook de technieken om waardevolle biopolymeren uit Nereda afvalwaterzuiveringsslib te halen, wereldwijd kan gaan toepassen. Door de overname van dat patent kan HaskoningDHV het innovatieve zuiveringsconcept nog beter exploiteren.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Weer een geval van: de gevolgen proberen te gaan bestrijden en de oorzaak niet aanpakken. Zo blijft het werk in de wereld. En de vervuiling. 
Beste Carel, in de podcast kun je vinden op Spotify en  Apple Podcasts. Je kunt hem ook online beluisteren via de link in het bericht
Mooi! Jammer dat ik de serie niet terugvind als ik zoek in de NRC Podcast app.
Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.