secundair logo knw 1

Nereda wereldwijd | bron: Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV heeft een samenwerkingsovereenkomst met Samsung Engineering getekend voor toepassing van de Nereda technologie in Zuid-Korea en Vietnam. Door de deal breidt HaskoningDHV het Nereda netwerk opnieuw uit.

Mansu Park, Executive Vice President en hoofd Divisie Industrial & Environmental Business bij Samsung Engineering, zegt in een toelichting op de deal dat de zuiveringstechnologie met relatie lage operationele en investeringskosten een ideale oplossing is voor Zuid-Korea en Vietnam. "De innovatieve Nereda technologie vergroot de capaciteit van afvalwaterinstallaties en biedt een compacte oplossing.”

Samsung Engineering heeft sinds de start in 1970 meer dan 400 waterbehandelingsprojecten voltooid. Momenteel is het bedrijf actief in meer dan veertig landen over de hele wereld.

Door de overeenkomst met Samsung vergroot Royal HaskoningDHV het Nereda netwerk. De technologie wordt inmiddels op vijf continenten toegepast. In januari kondigde Thames Water de bouw van de eerste full-scale Nereda-fabriek in het Verenigd Koninkrijk aan. De nieuwe installatie zal de bestaande afvalwaterzuivering in Highworth, Swindon vervangen.

De Nereda technologie die het zuiveringsproces aanzienlijk versimpelt en verkort, is uitgevonden door de Technische Universiteit Delft en ontwikkeld in een publiek-privaat partnerverband tussen de TU Delft, STOWA, de waterschappen en Royal HaskoningDHV.

Royal HaskoningDHV heeft het patent op de technologie. In december vorig jaar kwam het ingenieursbureau met TU Delft overeen dat het ook de technieken om waardevolle biopolymeren uit Nereda afvalwaterzuiveringsslib te halen, wereldwijd kan gaan toepassen. Door de overname van dat patent kan HaskoningDHV het innovatieve zuiveringsconcept nog beter exploiteren.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.