secundair logo knw 1

Nereda wereldwijd | bron: Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV heeft een samenwerkingsovereenkomst met Samsung Engineering getekend voor toepassing van de Nereda technologie in Zuid-Korea en Vietnam. Door de deal breidt HaskoningDHV het Nereda netwerk opnieuw uit.

Mansu Park, Executive Vice President en hoofd Divisie Industrial & Environmental Business bij Samsung Engineering, zegt in een toelichting op de deal dat de zuiveringstechnologie met relatie lage operationele en investeringskosten een ideale oplossing is voor Zuid-Korea en Vietnam. "De innovatieve Nereda technologie vergroot de capaciteit van afvalwaterinstallaties en biedt een compacte oplossing.”

Samsung Engineering heeft sinds de start in 1970 meer dan 400 waterbehandelingsprojecten voltooid. Momenteel is het bedrijf actief in meer dan veertig landen over de hele wereld.

Door de overeenkomst met Samsung vergroot Royal HaskoningDHV het Nereda netwerk. De technologie wordt inmiddels op vijf continenten toegepast. In januari kondigde Thames Water de bouw van de eerste full-scale Nereda-fabriek in het Verenigd Koninkrijk aan. De nieuwe installatie zal de bestaande afvalwaterzuivering in Highworth, Swindon vervangen.

De Nereda technologie die het zuiveringsproces aanzienlijk versimpelt en verkort, is uitgevonden door de Technische Universiteit Delft en ontwikkeld in een publiek-privaat partnerverband tussen de TU Delft, STOWA, de waterschappen en Royal HaskoningDHV.

Royal HaskoningDHV heeft het patent op de technologie. In december vorig jaar kwam het ingenieursbureau met TU Delft overeen dat het ook de technieken om waardevolle biopolymeren uit Nereda afvalwaterzuiveringsslib te halen, wereldwijd kan gaan toepassen. Door de overname van dat patent kan HaskoningDHV het innovatieve zuiveringsconcept nog beter exploiteren.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Is er een directe link naar de uitspraak beschikbaar? Ik vind de volgend passage van jullie artikel bijzonder verwoord: "Behalve over het gebruik van chemicaliën in het koelwater ging de rechtszaak ook over de voorwaarden van het waterschap voor lozingen in geval van onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan installaties. Maar toestemming vooraf vond de rechter te ver gaan en een zogenoemde immissietoets (welke stoffen zitten erin) niet effectief." Lijkt me namelijk zeker niet in lijn met geldend waterkwaliteitsbeleid en ook niet met het oog op de uitspraak m.b.t. de tijdelijke achteruitgang. Wanneer een activiteit, en daarmee de lozing, invloed heeft op de waterkwaliteit is het uitgangspunt dat de impact van te voren bepaald en onderbouwd moet worden. Indien dit leidt tot een verslechtering van de situatie, moet voor de impactsbeoordeling (van een industriële lozing) het Handboek Immissietoets gebruikt worden om de impact te bepalen. 
Falend management is de reden niet de organisatorische complexiteit. En bij definitief splitsen komt er nog extra bestuurlijke complexiteit bij van publieke organisaties die moeten -maar slecht kunnen- samenwerken.
Aangezien de burger de rekening krijgt is het makkelijk om een beslissing te nemen. Lekker uit elkaar en opnieuw beginnen met een schone lei. Op naar het volgende wanbeleid. Men voelt zich niet aansprakelijk. 
Dag Manfred, 
kijk eens op www.pathema.nl 
Dat bedrijf levert al jaren apparatuur voor chemievrije koelwaterbehandeling. Ook bij grotere bedrijven. Niet zo groot als bij Chemelot waarschijnlijk, maar meer dan voldoende bewezen. Het principe is cavitatie, dus geen chloorelektrolyse. Voor de duidelijkheid, ik heb geen relatie met dit bedrijf.Jan Koning
Kijk dat is onderzoek met resultaat. Is het mogelijk dit naar de EU cie-leden te sturen die besluiten over toepassing drijfmest en Renure ipv Kunstmest -N. Toch flikken ze het om de norm voor Kunstmest- N hoog te houden. In Nederland is in vele onderzoeken en metingen aangetoond dat in de derogatiegebieden de NO3 gehalten veel lager zijn dan de de norm EN lager dan in niet derogatie gebieden!