0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Royal HaskoningDHV heeft een samenwerkingsovereenkomst met Samsung Engineering getekend voor toepassing van de Nereda technologie in Zuid-Korea en Vietnam. Door de deal breidt HaskoningDHV het Nereda netwerk opnieuw uit.

Mansu Park, Executive Vice President en hoofd Divisie Industrial & Environmental Business bij Samsung Engineering, zegt in een toelichting op de deal dat de zuiveringstechnologie met relatie lage operationele en investeringskosten een ideale oplossing is voor Zuid-Korea en Vietnam. "De innovatieve Nereda technologie vergroot de capaciteit van afvalwaterinstallaties en biedt een compacte oplossing.”

Samsung Engineering heeft sinds de start in 1970 meer dan 400 waterbehandelingsprojecten voltooid. Momenteel is het bedrijf actief in meer dan veertig landen over de hele wereld.

Door de overeenkomst met Samsung vergroot Royal HaskoningDHV het Nereda netwerk. De technologie wordt inmiddels op vijf continenten toegepast. In januari kondigde Thames Water de bouw van de eerste full-scale Nereda-fabriek in het Verenigd Koninkrijk aan. De nieuwe installatie zal de bestaande afvalwaterzuivering in Highworth, Swindon vervangen.

De Nereda technologie die het zuiveringsproces aanzienlijk versimpelt en verkort, is uitgevonden door de Technische Universiteit Delft en ontwikkeld in een publiek-privaat partnerverband tussen de TU Delft, STOWA, de waterschappen en Royal HaskoningDHV.

Royal HaskoningDHV heeft het patent op de technologie. In december vorig jaar kwam het ingenieursbureau met TU Delft overeen dat het ook de technieken om waardevolle biopolymeren uit Nereda afvalwaterzuiveringsslib te halen, wereldwijd kan gaan toepassen. Door de overname van dat patent kan HaskoningDHV het innovatieve zuiveringsconcept nog beter exploiteren.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag