secundair logo knw 1

Plattegrond in het online platform (afbeelding: Waterschap Limburg)

Waterschap Limburg nodigt inwoners uit mee te denken over waterprojecten in de eigen omgeving. Daartoe lanceerde het vandaag een online platform.

 

"We willen met en voor de inwoners werken aan onze omgeving," zegt Josette Van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg. "We werken allang niet meer zo dat we met kant en klare plannen naar de inwoners toegaan en zeggen: zo gaan we het doen. Door betrokkenen in een vroeg stadium te betrekken bij ons werk, krijgen we meer draagvlak voor de oplossingen die uiteindelijk gekozen worden."

De online tool is een aanvulling op andere methoden, die het waterschap inzet om met de inwoners en andere betrokkenen in contact te komen. "Het is zeker niet bedoeld als vervanging. We blijven bijeenkomsten met belanghebbenden en het publiek organiseren," stelt Van Wersch.

Het platform wordt gevuld met projecten, die het waterschap samen met de omgeving wil uitwerken. Op dit moment staan drie projecten online, die zich richten op klimaatadaptatie en wateroverlast. Inwoners kunnen een profiel aanmaken op het platform en vervolgens eigen knelpunten aangeven of oplossingsrichtingen aandragen. "De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Het begin is dus goed. Binnengekomen ideeën zullen we toetsen op haalbaarheid en op de site kunnen indieners teruglezen met welke ideeën we aan de slag gaan."

Via het online platform kunnen inwoners juist zelf met ideeën komen. "Er komen grote opgaven op ons af, problemen met wateroverlast of juist met droogte. En wij doen graag ons voordeel met de creatieve voorstellen van inwoners. Die kennen hun eigen omgeving immers het beste."

Het online platform van Waterschap Limburg vindt u hier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.