0
0
0
s2smodern

Waterschap Limburg nodigt inwoners uit mee te denken over waterprojecten in de eigen omgeving. Daartoe lanceerde het vandaag een online platform.

 

"We willen met en voor de inwoners werken aan onze omgeving," zegt Josette Van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg. "We werken allang niet meer zo dat we met kant en klare plannen naar de inwoners toegaan en zeggen: zo gaan we het doen. Door betrokkenen in een vroeg stadium te betrekken bij ons werk, krijgen we meer draagvlak voor de oplossingen die uiteindelijk gekozen worden."

De online tool is een aanvulling op andere methoden, die het waterschap inzet om met de inwoners en andere betrokkenen in contact te komen. "Het is zeker niet bedoeld als vervanging. We blijven bijeenkomsten met belanghebbenden en het publiek organiseren," stelt Van Wersch.

Het platform wordt gevuld met projecten, die het waterschap samen met de omgeving wil uitwerken. Op dit moment staan drie projecten online, die zich richten op klimaatadaptatie en wateroverlast. Inwoners kunnen een profiel aanmaken op het platform en vervolgens eigen knelpunten aangeven of oplossingsrichtingen aandragen. "De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Het begin is dus goed. Binnengekomen ideeën zullen we toetsen op haalbaarheid en op de site kunnen indieners teruglezen met welke ideeën we aan de slag gaan."

Via het online platform kunnen inwoners juist zelf met ideeën komen. "Er komen grote opgaven op ons af, problemen met wateroverlast of juist met droogte. En wij doen graag ons voordeel met de creatieve voorstellen van inwoners. Die kennen hun eigen omgeving immers het beste."

Het online platform van Waterschap Limburg vindt u hier

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.