secundair logo knw 1

Plattegrond in het online platform (afbeelding: Waterschap Limburg)

Waterschap Limburg nodigt inwoners uit mee te denken over waterprojecten in de eigen omgeving. Daartoe lanceerde het vandaag een online platform.

 

"We willen met en voor de inwoners werken aan onze omgeving," zegt Josette Van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg. "We werken allang niet meer zo dat we met kant en klare plannen naar de inwoners toegaan en zeggen: zo gaan we het doen. Door betrokkenen in een vroeg stadium te betrekken bij ons werk, krijgen we meer draagvlak voor de oplossingen die uiteindelijk gekozen worden."

De online tool is een aanvulling op andere methoden, die het waterschap inzet om met de inwoners en andere betrokkenen in contact te komen. "Het is zeker niet bedoeld als vervanging. We blijven bijeenkomsten met belanghebbenden en het publiek organiseren," stelt Van Wersch.

Het platform wordt gevuld met projecten, die het waterschap samen met de omgeving wil uitwerken. Op dit moment staan drie projecten online, die zich richten op klimaatadaptatie en wateroverlast. Inwoners kunnen een profiel aanmaken op het platform en vervolgens eigen knelpunten aangeven of oplossingsrichtingen aandragen. "De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Het begin is dus goed. Binnengekomen ideeën zullen we toetsen op haalbaarheid en op de site kunnen indieners teruglezen met welke ideeën we aan de slag gaan."

Via het online platform kunnen inwoners juist zelf met ideeën komen. "Er komen grote opgaven op ons af, problemen met wateroverlast of juist met droogte. En wij doen graag ons voordeel met de creatieve voorstellen van inwoners. Die kennen hun eigen omgeving immers het beste."

Het online platform van Waterschap Limburg vindt u hier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.