secundair logo knw 1

Het Noord-Hollandse kustversterkingsproject ‘Kust op Kracht’ heeft de Culturele Prijs Noord-Holland gewonnen. Commissaris van de Koning Johan Remkes reikte de prijs op 19 april uit.

‘Kust op Kracht’ is een kustversterkingsprogramma bij de Hondsbossche en Pettemer zeewering. Voor de versterking werken Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met lokale en provinciale overheden en Rijkswaterstaat. Het project bestaat uit vijftig deelprojecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.

De Culturele Prijs Noord-Holland is in 1990 ingesteld door het Prins Bernhard cultuurfonds Noord-Holland. De prijs is nu voor de 26ste keer uitgereikt. De jury roemt ‘Kust op Kracht’ vanwege het scheppen van nieuwe natuur. De jury schrijft: ‘De eeuwenlange strijd tegen het water is met dit project in een nieuwe fase gebracht. Gebruik makend van de kracht van de natuur: zand moet bewegen. Een knap staaltje Hollands vernuft en vakmanschap, maar ook een krachtig voorbeeld van maatschappelijke vitaliteit: hoe een idee én ideaal duurzaam wordt uitgevoerd met betrokkenheid en inbreng van velen.’

De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk. Het kunstwerk wordt ditmaal gemaakt door ontwerper in opleiding Asefeh Tayebani, student aan de Gerrit Rietveld Academie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...