secundair logo knw 1

Het Noord-Hollandse kustversterkingsproject ‘Kust op Kracht’ heeft de Culturele Prijs Noord-Holland gewonnen. Commissaris van de Koning Johan Remkes reikte de prijs op 19 april uit.

‘Kust op Kracht’ is een kustversterkingsprogramma bij de Hondsbossche en Pettemer zeewering. Voor de versterking werken Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met lokale en provinciale overheden en Rijkswaterstaat. Het project bestaat uit vijftig deelprojecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.

De Culturele Prijs Noord-Holland is in 1990 ingesteld door het Prins Bernhard cultuurfonds Noord-Holland. De prijs is nu voor de 26ste keer uitgereikt. De jury roemt ‘Kust op Kracht’ vanwege het scheppen van nieuwe natuur. De jury schrijft: ‘De eeuwenlange strijd tegen het water is met dit project in een nieuwe fase gebracht. Gebruik makend van de kracht van de natuur: zand moet bewegen. Een knap staaltje Hollands vernuft en vakmanschap, maar ook een krachtig voorbeeld van maatschappelijke vitaliteit: hoe een idee én ideaal duurzaam wordt uitgevoerd met betrokkenheid en inbreng van velen.’

De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk. Het kunstwerk wordt ditmaal gemaakt door ontwerper in opleiding Asefeh Tayebani, student aan de Gerrit Rietveld Academie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.