secundair logo knw 1

Dit jaar werd een boek om kinderen waterbewust te maken bekroond

Wie een innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering heeft, kan meedingen naar de innovatieprijs 2018 van koepelorganisatie RIONED. Inzenden is mogelijk tot en met maandag 2 oktober.

Bedrijven en overheden kunnen een product, proces, dienst of beleid insturen. Een inzending bestaat uit een pdf van maximaal twee pagina’s A4. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Een commissie van deskundigen uit gemeenten buigt zich na 2 oktober over de inzendingen en nomineert er drie of vier. Daarbij let de commissie op innovatief gehalte, originaliteit en toepasbaarheid in de sector. Ook moet de innovatie van recente datum zijn of de werking kort geleden zijn aangetoond.

Op de RIONEDdag van 1 februari 2018 wordt bekend wie gewonnen heeft. Eerst houden de inzenders van de nominaties een presentatie. Daarna kiezen de bezoekers van de dag de winnaar. Die ontvangt een oorkonde en kan over zijn innovatie vertellen bij het kennisevenement Down the Drain voor hbo-studenten.

De RIONEDinnovatieprijs wordt voor de achtste keer uitgereikt. Dit jaar is het kinderboek Beer en Staartje bekroond. Martijn Klootwijk (gemeente Breda) , Michel Moens (Arcadis) en Ellen Verhoef (waterschap Brabantse Delta) schreven het boek om kinderen ‘waterbewust’ te maken.

Meer informatie:

Spelregels voor innovatieprijs 2018

Bericht over winnaar van 2017

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Het CEC-programma van STOWA en NWO heeft een aantal technieken onderzocht. Bekijk dit filmpje over een combinatie van bio assay en massaspectrometer om verontreiniging snel te kunnen duiden uit de database: RoutinEDA
https://vimeo.com/712902086
Is er een directe link naar de uitspraak beschikbaar? Ik vind de volgend passage van jullie artikel bijzonder verwoord: "Behalve over het gebruik van chemicaliën in het koelwater ging de rechtszaak ook over de voorwaarden van het waterschap voor lozingen in geval van onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan installaties. Maar toestemming vooraf vond de rechter te ver gaan en een zogenoemde immissietoets (welke stoffen zitten erin) niet effectief." Lijkt me namelijk zeker niet in lijn met geldend waterkwaliteitsbeleid en ook niet met het oog op de uitspraak m.b.t. de tijdelijke achteruitgang. Wanneer een activiteit, en daarmee de lozing, invloed heeft op de waterkwaliteit is het uitgangspunt dat de impact van te voren bepaald en onderbouwd moet worden. Indien dit leidt tot een verslechtering van de situatie, moet voor de impactsbeoordeling (van een industriële lozing) het Handboek Immissietoets gebruikt worden om de impact te bepalen. 
Falend management is de reden niet de organisatorische complexiteit. En bij definitief splitsen komt er nog extra bestuurlijke complexiteit bij van publieke organisaties die moeten -maar slecht kunnen- samenwerken.
Aangezien de burger de rekening krijgt is het makkelijk om een beslissing te nemen. Lekker uit elkaar en opnieuw beginnen met een schone lei. Op naar het volgende wanbeleid. Men voelt zich niet aansprakelijk. 
Dag Manfred, 
kijk eens op www.pathema.nl 
Dat bedrijf levert al jaren apparatuur voor chemievrije koelwaterbehandeling. Ook bij grotere bedrijven. Niet zo groot als bij Chemelot waarschijnlijk, maar meer dan voldoende bewezen. Het principe is cavitatie, dus geen chloorelektrolyse. Voor de duidelijkheid, ik heb geen relatie met dit bedrijf.Jan Koning