0
0
0
s2smodern

Wie een innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering heeft, kan meedingen naar de innovatieprijs 2018 van koepelorganisatie RIONED. Inzenden is mogelijk tot en met maandag 2 oktober.

Bedrijven en overheden kunnen een product, proces, dienst of beleid insturen. Een inzending bestaat uit een pdf van maximaal twee pagina’s A4. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Een commissie van deskundigen uit gemeenten buigt zich na 2 oktober over de inzendingen en nomineert er drie of vier. Daarbij let de commissie op innovatief gehalte, originaliteit en toepasbaarheid in de sector. Ook moet de innovatie van recente datum zijn of de werking kort geleden zijn aangetoond.

Op de RIONEDdag van 1 februari 2018 wordt bekend wie gewonnen heeft. Eerst houden de inzenders van de nominaties een presentatie. Daarna kiezen de bezoekers van de dag de winnaar. Die ontvangt een oorkonde en kan over zijn innovatie vertellen bij het kennisevenement Down the Drain voor hbo-studenten.

De RIONEDinnovatieprijs wordt voor de achtste keer uitgereikt. Dit jaar is het kinderboek Beer en Staartje bekroond. Martijn Klootwijk (gemeente Breda) , Michel Moens (Arcadis) en Ellen Verhoef (waterschap Brabantse Delta) schreven het boek om kinderen ‘waterbewust’ te maken.

Meer informatie:

Spelregels voor innovatieprijs 2018

Bericht over winnaar van 2017

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.