secundair logo knw 1

Dit jaar werd een boek om kinderen waterbewust te maken bekroond

Wie een innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering heeft, kan meedingen naar de innovatieprijs 2018 van koepelorganisatie RIONED. Inzenden is mogelijk tot en met maandag 2 oktober.

Bedrijven en overheden kunnen een product, proces, dienst of beleid insturen. Een inzending bestaat uit een pdf van maximaal twee pagina’s A4. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Een commissie van deskundigen uit gemeenten buigt zich na 2 oktober over de inzendingen en nomineert er drie of vier. Daarbij let de commissie op innovatief gehalte, originaliteit en toepasbaarheid in de sector. Ook moet de innovatie van recente datum zijn of de werking kort geleden zijn aangetoond.

Op de RIONEDdag van 1 februari 2018 wordt bekend wie gewonnen heeft. Eerst houden de inzenders van de nominaties een presentatie. Daarna kiezen de bezoekers van de dag de winnaar. Die ontvangt een oorkonde en kan over zijn innovatie vertellen bij het kennisevenement Down the Drain voor hbo-studenten.

De RIONEDinnovatieprijs wordt voor de achtste keer uitgereikt. Dit jaar is het kinderboek Beer en Staartje bekroond. Martijn Klootwijk (gemeente Breda) , Michel Moens (Arcadis) en Ellen Verhoef (waterschap Brabantse Delta) schreven het boek om kinderen ‘waterbewust’ te maken.

Meer informatie:

Spelregels voor innovatieprijs 2018

Bericht over winnaar van 2017

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.