Wie een innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering heeft, kan meedingen naar de innovatieprijs 2018 van koepelorganisatie RIONED. Inzenden is mogelijk tot en met maandag 2 oktober.

Bedrijven en overheden kunnen een product, proces, dienst of beleid insturen. Een inzending bestaat uit een pdf van maximaal twee pagina’s A4. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Een commissie van deskundigen uit gemeenten buigt zich na 2 oktober over de inzendingen en nomineert er drie of vier. Daarbij let de commissie op innovatief gehalte, originaliteit en toepasbaarheid in de sector. Ook moet de innovatie van recente datum zijn of de werking kort geleden zijn aangetoond.

Op de RIONEDdag van 1 februari 2018 wordt bekend wie gewonnen heeft. Eerst houden de inzenders van de nominaties een presentatie. Daarna kiezen de bezoekers van de dag de winnaar. Die ontvangt een oorkonde en kan over zijn innovatie vertellen bij het kennisevenement Down the Drain voor hbo-studenten.

De RIONEDinnovatieprijs wordt voor de achtste keer uitgereikt. Dit jaar is het kinderboek Beer en Staartje bekroond. Martijn Klootwijk (gemeente Breda) , Michel Moens (Arcadis) en Ellen Verhoef (waterschap Brabantse Delta) schreven het boek om kinderen ‘waterbewust’ te maken.

Meer informatie:

Spelregels voor innovatieprijs 2018

Bericht over winnaar van 2017

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.