Wie een innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering heeft, kan meedingen naar de innovatieprijs 2018 van koepelorganisatie RIONED. Inzenden is mogelijk tot en met maandag 2 oktober.
Bedrijven en overheden kunnen een product, proces, dienst of beleid insturen. Een inzending bestaat uit een pdf van maximaal twee pagina’s A4. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Een commissie van deskundigen uit gemeenten buigt zich na 2 oktober over de inzendingen en nomineert er drie of vier. Daarbij let de commissie op innovatief gehalte, originaliteit en toepasbaarheid in de sector. Ook moet de innovatie van recente datum zijn of de werking kort geleden zijn aangetoond.
Op de RIONEDdag van 1 februari 2018 wordt bekend wie gewonnen heeft. Eerst houden de inzenders van de nominaties een presentatie. Daarna kiezen de bezoekers van de dag de winnaar. Die ontvangt een oorkonde en kan over zijn innovatie vertellen bij het kennisevenement Down the Drain voor hbo-studenten.
De RIONEDinnovatieprijs wordt voor de achtste keer uitgereikt. Dit jaar is het kinderboek Beer en Staartje bekroond. Martijn Klootwijk (gemeente Breda) , Michel Moens (Arcadis) en Ellen Verhoef (waterschap Brabantse Delta) schreven het boek om kinderen ‘waterbewust’ te maken.
Meer informatie:
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...