secundair logo knw 1

Hein Pieper is met onmiddellijke ingang gestopt als voorzitter van de politieke beweging Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt. Pieper, dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel, treedt volgens het bestuur van NSC om persoonlijke reden terug. Dit is het gevolg van een arbeidsgeschil van enkele decennia geleden.

Volgens De Volkskrant betreft het een klacht wegens machtsmisbruik door een oud-medewerker van Pieper, niet bij NSC en niet bij het waterschap.

In zijn reactie wil het partijbestuur niet ingaan op de inhoud van de klacht. Dit omdat het een afgehandeld arbeidsconflict betreft bij een andere organisatie. Het NSC laat weten de klacht te hebben laten onderzoeken door een onafhankelijke partij. Ook schrijft het NSC-bestuur dat Piepers besluit om terug te treden is genomen om te vermijden 'dat deze discussie de partij op enige wijze belast'.

Als voorzitter wordt Pieper, die eind augustus bij de oprichting van de partij het voorzitterschap op zich nam, op ad interim basis opgevolgd door Bert van Boggelen, die al bestuurslid van NSC was. Van Boggelen is directeur van het NWB-Fonds, een vermogensfonds van en voor de waterschappen.


UPDATE 16:20 uur

Hein Pieper heeft op zijn eigen LinkedIn pagina kort gereageerd op zijn aftreden. Hij herhaalt daarin dat hij niet wil dat het NSC last ondervindt van de aantijgingen tegen hem, "Ook al gaat het om een aantijging die bijna 20 jaar geleden is uitgesproken en afgehandeld."

Antoinet Looman, loco-dijkgraaf, van waterschap Rijn en IJssel, liet schriftelijk het volgende weten: "Het college heeft maandagochtend gehoord dat de heer Pieper is afgetreden als partijvoorzitter van de politieke partij Nieuw Sociaal Contract. Zijn partijvoorzitterschap van NSC was op persoonlijke titel en zijn aftreden als partijvoorzitter was om persoonlijke redenen.

De aantijgingen gaan over zijn werk bij een eerdere werkgever bijna 20 jaar geleden, die kwestie is toen uitgesproken en afgehandeld. Deze kwestie heeft op geen enkele manier verband met het waterschap of zijn werk bij het waterschap. We kunnen dan ook niets zeggen over de inhoud.

Wat ik wel kan zeggen namens het college is dat wij Hein Pieper kennen als een goed en integer dijkgraaf, bestuurder en mens." 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!