0
0
0
s2smodern

Aan de fitterijwedstrijden op de Aquatech nemen deze keer 46 teams deel. De organisatie verwacht gezien de vele trainingsuren een hoog niveau. 

Het team van PW Noord-Holland 3 beet vanmorgen het spits af. Het drietal (boorder, fitter en coach) kreeg 4 straffen, wat een flink aantal strafseconden opleverde. 

Arie CopierDe fitterijwedstrijden trekken traditioneel veel bekijks op de Aquatech. Er is vier dagen strijd in hal 7, verdeeld in vier categorieën: leerlingen, directies, dames en heren. Op vrijdagmiddag treden de laatste teams aan. “Ik verwacht een hoog niveau,” vertelt Arie Copier (foto), lid van de organiserende commissie. Hij draait al twaalf jaar mee in de organisatie van de fitterijwedstrijden en beleeft nu zijn laatste editie.

De organisatie maakt nog een keer intensief gebruik van zijn expertise, hij wordt volop bevraagd in de drukte om het evenement op gang te krijgen. “Ik heb gehoord dat er veel is geoefend. De teams uit Brabant zijn het meest fanatiek,” vertelt Copier. De motivatie is om de teams van Waternet, veelvuldig winnaar, te verslaan, legt de organisator uit.

De wedstrijden zijn een vakbekwaamheidstest. Het is de bedoeling, zo staat in de reglementen, dat de teams zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

De fitterijwedstrijden, die gelden als Nederlandse kampioenschap, hebben deze keer geen internationale inbreng. De teams uit Amerika en Engeland, met wie de Nederlandsers strijden om de wereldkampioenschappen, zijn niet aanwezig in Amsterdam. Copier legt uit dat de internationele competitie een cyclus heeft van vier jaar. “En dat is deze keer dus niet. Op de volgende Aquatech hebben we weer een internationale categorie.

 

 

 

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Op welke manier wordt dan fosfaat teruggewonnen?
Hoe bepaal je virusdeeltjes in een millimeter rioolwater?
Zou een milliliter niet handiger zijn?
Een korte reactie op de verklaring inzake duurzaamheid in dit artikel: “Diverse onafhankelijke berekeningen hebben aangetoond dat drogen en verbranden van RWZI slibben NIET de meest duurzame oplossing is. Bewering inzake CO2-uitstoot is zeer discutabel en er wordt geen rekening gehouden met de uitstoot van stikstof”. Mladen Filipan, VSGM (MID MIX).
Mooi dat de dreiging van een landelijk watertekort voorbij is en dat er weer voldoende water Nederland binnenkomt. Waarmee evenwel helaas alleen Europees Nederland bedoeld wordt. Geen woord over Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) dat nu al bijna tien jaar ook een deel van Nederland is. En mocht dit deel niet binnen de verantwoordelijkheid van RWS en LCW vallen, ook dan ware sprake te zijjn van Europees Nederland in hun berichten.
Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.