secundair logo knw 1

Op 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Vandaag ging de landelijke campagne van start. Rogier van de Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, verrichtte de aftrap op Utrecht Centraal. Vanaf vandaag zijn ook de speciale website en de stemwijzer online.

“Het gaat om een overkoepelende campagne met als doel om de opkomst te bevorderen,” vertelt Judith de Jong van de Unie van Waterschappen. “De waterschappen leveren input op thema’s die relevant zijn voor een specifiek gebied, maar het is voor het eerst dat we zo’n gezamenlijke campagne voor de waterschapsverkiezingen organiseren.”

De campagne en de bijbehorende website draaien om de band die Nederlanders hebben met water. Op de website van de Unie van Waterschappen legt voorzitter Van de Sande uit waarom: “Nergens ter wereld hebben mensen zo’n speciale band met water als in Nederland. We wonen, werken en recreëren er mee.” Vier jaar geleden, bij de vorige verkiezingen, ging 43,5% van de Nederlanders naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen.

Uit een enquête, die de Unie van Waterschappen onder duizend Nederlanders hield naar de band van Nederlanders met het water, bleek echter dat 90% van de Nederlanders bekend is met de waterschappen en 84% vindt dat ze goed werk doen.

 

MEER INFORMATIE
Website waterschapsverkiezingen
Stemwijzer waterschapsverkiezingen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.