0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Op 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Vandaag ging de landelijke campagne van start. Rogier van de Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, verrichtte de aftrap op Utrecht Centraal. Vanaf vandaag zijn ook de speciale website en de stemwijzer online.

“Het gaat om een overkoepelende campagne met als doel om de opkomst te bevorderen,” vertelt Judith de Jong van de Unie van Waterschappen. “De waterschappen leveren input op thema’s die relevant zijn voor een specifiek gebied, maar het is voor het eerst dat we zo’n gezamenlijke campagne voor de waterschapsverkiezingen organiseren.”

De campagne en de bijbehorende website draaien om de band die Nederlanders hebben met water. Op de website van de Unie van Waterschappen legt voorzitter Van de Sande uit waarom: “Nergens ter wereld hebben mensen zo’n speciale band met water als in Nederland. We wonen, werken en recreëren er mee.” Vier jaar geleden, bij de vorige verkiezingen, ging 43,5% van de Nederlanders naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen.

Uit een enquête, die de Unie van Waterschappen onder duizend Nederlanders hield naar de band van Nederlanders met het water, bleek echter dat 90% van de Nederlanders bekend is met de waterschappen en 84% vindt dat ze goed werk doen.

 

MEER INFORMATIE
Website waterschapsverkiezingen
Stemwijzer waterschapsverkiezingen

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het