secundair logo knw 1

Op 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Vandaag ging de landelijke campagne van start. Rogier van de Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, verrichtte de aftrap op Utrecht Centraal. Vanaf vandaag zijn ook de speciale website en de stemwijzer online.

“Het gaat om een overkoepelende campagne met als doel om de opkomst te bevorderen,” vertelt Judith de Jong van de Unie van Waterschappen. “De waterschappen leveren input op thema’s die relevant zijn voor een specifiek gebied, maar het is voor het eerst dat we zo’n gezamenlijke campagne voor de waterschapsverkiezingen organiseren.”

De campagne en de bijbehorende website draaien om de band die Nederlanders hebben met water. Op de website van de Unie van Waterschappen legt voorzitter Van de Sande uit waarom: “Nergens ter wereld hebben mensen zo’n speciale band met water als in Nederland. We wonen, werken en recreëren er mee.” Vier jaar geleden, bij de vorige verkiezingen, ging 43,5% van de Nederlanders naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen.

Uit een enquête, die de Unie van Waterschappen onder duizend Nederlanders hield naar de band van Nederlanders met het water, bleek echter dat 90% van de Nederlanders bekend is met de waterschappen en 84% vindt dat ze goed werk doen.

 

MEER INFORMATIE
Website waterschapsverkiezingen
Stemwijzer waterschapsverkiezingen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.