0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
1 Comment

Op 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Vandaag ging de landelijke campagne van start. Rogier van de Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, verrichtte de aftrap op Utrecht Centraal. Vanaf vandaag zijn ook de speciale website en de stemwijzer online.

“Het gaat om een overkoepelende campagne met als doel om de opkomst te bevorderen,” vertelt Judith de Jong van de Unie van Waterschappen. “De waterschappen leveren input op thema’s die relevant zijn voor een specifiek gebied, maar het is voor het eerst dat we zo’n gezamenlijke campagne voor de waterschapsverkiezingen organiseren.”

De campagne en de bijbehorende website draaien om de band die Nederlanders hebben met water. Op de website van de Unie van Waterschappen legt voorzitter Van de Sande uit waarom: “Nergens ter wereld hebben mensen zo’n speciale band met water als in Nederland. We wonen, werken en recreëren er mee.” Vier jaar geleden, bij de vorige verkiezingen, ging 43,5% van de Nederlanders naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen.

Uit een enquête, die de Unie van Waterschappen onder duizend Nederlanders hield naar de band van Nederlanders met het water, bleek echter dat 90% van de Nederlanders bekend is met de waterschappen en 84% vindt dat ze goed werk doen.

 

MEER INFORMATIE
Website waterschapsverkiezingen
Stemwijzer waterschapsverkiezingen

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het