secundair logo knw 1

De 16 editie van Aqua Nederland wordt op 19, 20 en 21 maart gehouden. Dit jaar telt de beursvloer, de Watermarktplaats, zo’n 320 exposanten. Op de bovenverdieping, Next Level, ligt het accent op kennisdeling en innovatie met een vernieuwd Start-up en Innovatie Paviljoen, de Stichting IKN Straat, kennistheaters en congreszalen.

Op de vakbeurs in Gorinchem maken vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, de GWW-sector, waterschappen, drinkwaterbedrijven en industrie kennis met de laatste innovaties en trends; Aqua Nederland 2024 legt een nog grotere nadruk op kwalitatieve kennisdeling en innovatie.

Het kennisprogramma op Next Level krijgt evenals voorgaande edities een thematische opzet in het Watertheater met Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Netwerkorganisatie Water Alliance levert een prominente bijdrage aan het kennisprogramma, evenals Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), kennisinstituut KWR en de Water Zuiveringen Alliantie, bestaande uit TAUW, Croonwolterdros, Sweco, Mobilis en RWB.

In het Stedelijk Watertheater staan rioolbeheer, asset management, predictive maintenance, de klimaatadaptieve straat en riothermie centraal met aandacht voor samenwerking tussen gemeenten, waterschappen, bedrijven en burgers.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....