secundair logo knw 1

De 16 editie van Aqua Nederland wordt op 19, 20 en 21 maart gehouden. Dit jaar telt de beursvloer, de Watermarktplaats, zo’n 320 exposanten. Op de bovenverdieping, Next Level, ligt het accent op kennisdeling en innovatie met een vernieuwd Start-up en Innovatie Paviljoen, de Stichting IKN Straat, kennistheaters en congreszalen.

Op de vakbeurs in Gorinchem maken vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, de GWW-sector, waterschappen, drinkwaterbedrijven en industrie kennis met de laatste innovaties en trends; Aqua Nederland 2024 legt een nog grotere nadruk op kwalitatieve kennisdeling en innovatie.

Het kennisprogramma op Next Level krijgt evenals voorgaande edities een thematische opzet in het Watertheater met Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Netwerkorganisatie Water Alliance levert een prominente bijdrage aan het kennisprogramma, evenals Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), kennisinstituut KWR en de Water Zuiveringen Alliantie, bestaande uit TAUW, Croonwolterdros, Sweco, Mobilis en RWB.

In het Stedelijk Watertheater staan rioolbeheer, asset management, predictive maintenance, de klimaatadaptieve straat en riothermie centraal met aandacht voor samenwerking tussen gemeenten, waterschappen, bedrijven en burgers.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.
De SER redeneert blijkbaar met als uitgangspunt dat de intensieve landbouw in Nederland moet blijven bestaan. Jammer dat niet uitgegaan is van een algemener principe, want grote kans dat dit conservatieve uitgangspunt er nu juist voor zorgt dat de ontwikkeling van Nederland zich minder ontwikkeld.