secundair logo knw 1

Pensioenbelegger PGGM wil in de Nederlandse watersector beleggen. Dat is nog niet zo eenvoudig. Beide sectoren kennen elkaar niet, en de watersector is complex. Op een event in Zeist ontvouwde PGGM haar plannen. Het was een eerste date die moet leiden tot een langdurige relatie.

Tekst Bert Westenbrink

Het is januari. In Zeist hebben de watersector en de pensioenwereld een date. De twee sectoren zijn vreemden voor elkaar, leven in ‘almost splendid isolation’, maar nu zoekt pensioenbelegger PGGM toenadering. De coöperatie wil beleggen in waterprojecten. Miljarden liggen klaar. Op haar hoofdkantoor houdt ze een ‘Impact Investment Initiative’. Tal van kopstukken uit de watersector zijn aanwezig om te praten over samenwerking.

Volgens de pensioenbelegger kunnen de twee internationale topsectoren elkaar versterken. De watersector kan door zijn kennis bijdragen aan risicobeperking voor de pensioenbeleggers. Andersom kan de watersector door samen op te trekken met lange termijn kapitaalverschaffers krachtiger worden en daardoor zal, aldus PGGM, de slagingskans van projecten stijgen en dat zal de groei van ondernemingen bevorderen.