secundair logo knw 1

Arezoo de Rijk van Mobile Water Solutions, onderdeel van Nijhuis Saur Industries, benadrukt hoe in het hedendaagse zakelijke landschap de synergie tussen bedrijfscontinuïteit en mobiele wateroplossingen naar voren komt als een spil voor industrieën om productiestilstand te minimaliseren, financiële verliezen en mogelijke schade aan de reputatie van uw bedrijf te voorkomen.

Opstellen van een Bedrijfscontinuïteitsplan 

Organisaties erkennen de impact van verstoringen op bedrijfsprocessen en geven steeds meer prioriteit aan het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan. De wereldwijd erkende ISO 22301:2019 ‘Business Continuity Management Systems’ standaard stelt bedrijven in staat de continuïteit te garanderen tijdens onvoorziene omstandigheden. Het is van cruciaal belang om rekening te houden met de verwachtingen van klanten en een plan op te stellen dat een tijdige reactie binnen aanvaardbare termijn mogelijk maakt. Het opbouwen van veerkracht via een bedrijfscontinuïteitsplan kan een concurrentievoordeel worden.

Essentiële stappen voor het implementeren van een bedrijfscontinuïteitsplan

  • Beoordeel de potentiële impact van belangrijke gebeurtenissen op uw bedrijf.
  • Plan de reactie en houd rekening met de essentiële diensten die uw bedrijf moet bieden om te voorkomen dat u klanten verliest en dat uw bedrijf aan contractuele verplichtingen voldoet.
  • Test de effectiviteit van het plan om ervoor te zorgen dat het tijdens noodsituaties soepel kan worden uitgevoerd.
  • Investeer tijd en moeite in het beheersen van risico's.

NSI Mobile Water Solutions biedt met het ReAct "Treated Water Security"-plan al meer dan 15 jaar een gratis beoordeling van de waterbehandeling vereisten, risico-identificatie en respons planning. Bedrijven die zich voor dit plan registreren, ontvangen een uitgebreide bedrijfscontinuïteit audit, wat gemoedsrust biedt en kostbare downtime in geval van nood voorkomt.

Mobiele oplossingen en overwegingen voor waterbehandeling

Een betrouwbare watervoorziening is cruciaal voor veel industriële productieprocessen. Operators van waterzuiveringsinstallaties worden echter voortdurend geconfronteerd met de dreiging van verstoring als gevolg van defecten aan apparatuur, storingen, veranderingen in het aanbod en zelfs natuurrampen.

De belangrijkste kenmerken:

  • Mobiliteit: Eenheden zijn voorverpakt in trailers, skids of containers
  • Schaalbaarheid: Systemen kunnen parallel of in serie worden gebruikt met debieten variërend van 5 m3/uur tot 1.000 m3/uur.
  • Snelle reactie: Mobiele wateroplossingen kunnen snel worden ingezet, vaak binnen enkele uren.

Expertise in "Behandelde Waterveiligheid" - Een praktijkvoorbeeld

Op een kritiek moment stond een gewaardeerde klant die de jaarlijkse voorraad van 400.000 ton gerecycled krantenpapier verwerkte, op de rand van een fabrieksstoring, waardoor de continuïteit van de kernactiviteit ernstig werd bedreigd.

De klant had echter voorzichtig een nauwgezette bedrijfsnoodplanning in zijn operationele raamwerk geïntegreerd door zich te registreren voor het ReAct "Water Security Plan" bij NSI Mobile Water Solutions. Op dit moment van nood heeft Mobile Water Solutions onmiddellijk zijn prioritaire waterveiligheidsplan geactiveerd en de tijdelijke middelen voor de eerste hulp interventie in werking gesteld.

Al snel werden de mobiele systemen van NSI Mobile Water Solutions binnen een paar uur na de noodoproep ingezet bij de klant, waarbij een mobiele omgekeerde osmose-eenheid in container werd geleverd, gekoppeld aan een mobiel ionenuitwisseling systeem, waardoor een continue toevoer van behandeld water van 120 m3/uur werd verzekerd.

Ondanks de moeilijkheden bleven de activiteiten van de klant soepel verlopen. Opmerkelijk was dat de noodinterventie niet alleen zorgde voor een ononderbroken productielijn, maar daarbij ook de integriteit van andere productie-eenheden heeft gewaarborgd, waardoor het risico van een bredere operationele verstoring werd verkleind.

Contacteer ons om te profiteren van een gratis audit:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.nsimobilewatersolutions.com

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.