secundair logo knw 1

Watertechnologiebedrijf Xylem heeft de overname van Evoqua Water Technologies uit Pittsburgh afgerond in een deal met een waarde van 7,5 miljard dollar.

De gefuseerde onderneming, met hoofdkantoor in Washington D.C., wordt 's werelds grootste ‘pure-play’ watertechnologiebedrijf met ‘ongeëvenaarde portfolio van innovatieve oplossingen voor de gehele watercyclus’.

Xylem is de grootste van twee, met een jaarlijkse omzet van 5,3 miljard dollar; Evoqua had vorig jaar een omzet van 1,7 miljard dollar.

Xylem ziet de overname als een manier om het aanbod aan nutsbedrijven en industriële bedrijven uit te breiden, niet alleen op het gebied van waterbehandeling en -zuivering, maar ook met de groeiende digitale activa van Evoqua.

Het bedrijf zal in staat zijn om water te behandelen en te leveren en afvalwater te zuiveren in verschillende omgevingen, van industriële bedrijven tot communale afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Het gecombineerde bedrijf zal worden geleid door ceo Patrick Decker. Lisa Glatch en Lynn C. Swann, voormalige directeuren van Evoqua, zijn benoemd tot leden van de Raad van Bestuur.

In een persverklaring bij de overname stelt Decker: "Wereldwijd bewustzijn van water als een systemisch risico voor de samenleving is nog nooit zo groot geweest. Investeringen in wateroplossingen blijven toenemen naarmate gemeenschappen en bedrijven over de hele wereld zich bezighouden met steeds grotere uitdagingen zoals waterschaarste, waterkwaliteit en weerbaarheid tegen klimaatverandering - en hoe deze problemen op een betaalbare manier aan te pakken. Onze combinatie met Evoqua creëert een transformatief wereldwijd platform om deze kritieke wateruitdagingen op een nog grotere schaal op te lossen.”

Volgens de transactievoorwaarden is elk gewoon aandeel Evoqua geconverteerd in het recht om 0,48 van een gewoon aandeel Xylem te ontvangen. Hierdoor bezitten Xylem-aandeelhouders ongeveer 75 procent en Evoqua-aandeelhouders ongeveer 25 procent van het gecombineerde bedrijf, dat wereldwijd zo’n 22.000 werknemers telt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.