secundair logo knw 1

NX Filtration en Nijhuis Saur Industries onthulden op de vakbeurs Aquatech in Amsterdam de innovatieve mobiele holle vezel nanofiltratie-unit, genaamd de MONF. De installatie is ontworpen als een modulair en plug-and-play systeem dat water tot 100 m3/u kan behandelen en eenvoudig kan worden getransporteerd, zo laten de bedrijven weten.

Het mobiele systeem met de holle vezel nanofiltratiemembranen van NX Filtration verlaagt het energie- en chemicaliënverbruik aanzienlijk, stellen de bedrijven. Nijhuis Saur Industries zet daarmee een belangrijke stap in de strategie om bij te dragen aan het minimaliseren van de watervoetafdruk van zijn klanten. 

De nanofiltratiemembranen van NX Filtration verwijderen in één stap microverontreinigingen (waaronder farmaceutica, medicijnen, PFAS en insecticiden), kleur en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics uit water. Het bedrijf uit Enschede zet sinds een aantal jaren de nieuwe innovatieve zuiveringstechniek wereldwijd in de markt.

Door de samenwerking met Nijhuis Saur Industries en de ontwikkeling van de mobiele nanofiltratie-unit MONF heeft het bedrijf een nieuwe mogelijkheid om de markt kennis te laten maken met de nieuwe zuiveringstechnologie. De MONF zal deel uitmaken van de portfolio van NSI Mobiele Wateroplossingen van Nijhuis Saur Industries.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Is er een directe link naar de uitspraak beschikbaar? Ik vind de volgend passage van jullie artikel bijzonder verwoord: "Behalve over het gebruik van chemicaliën in het koelwater ging de rechtszaak ook over de voorwaarden van het waterschap voor lozingen in geval van onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan installaties. Maar toestemming vooraf vond de rechter te ver gaan en een zogenoemde immissietoets (welke stoffen zitten erin) niet effectief." Lijkt me namelijk zeker niet in lijn met geldend waterkwaliteitsbeleid en ook niet met het oog op de uitspraak m.b.t. de tijdelijke achteruitgang. Wanneer een activiteit, en daarmee de lozing, invloed heeft op de waterkwaliteit is het uitgangspunt dat de impact van te voren bepaald en onderbouwd moet worden. Indien dit leidt tot een verslechtering van de situatie, moet voor de impactsbeoordeling (van een industriële lozing) het Handboek Immissietoets gebruikt worden om de impact te bepalen. 
Falend management is de reden niet de organisatorische complexiteit. En bij definitief splitsen komt er nog extra bestuurlijke complexiteit bij van publieke organisaties die moeten -maar slecht kunnen- samenwerken.
Aangezien de burger de rekening krijgt is het makkelijk om een beslissing te nemen. Lekker uit elkaar en opnieuw beginnen met een schone lei. Op naar het volgende wanbeleid. Men voelt zich niet aansprakelijk. 
Dag Manfred, 
kijk eens op www.pathema.nl 
Dat bedrijf levert al jaren apparatuur voor chemievrije koelwaterbehandeling. Ook bij grotere bedrijven. Niet zo groot als bij Chemelot waarschijnlijk, maar meer dan voldoende bewezen. Het principe is cavitatie, dus geen chloorelektrolyse. Voor de duidelijkheid, ik heb geen relatie met dit bedrijf.Jan Koning
Kijk dat is onderzoek met resultaat. Is het mogelijk dit naar de EU cie-leden te sturen die besluiten over toepassing drijfmest en Renure ipv Kunstmest -N. Toch flikken ze het om de norm voor Kunstmest- N hoog te houden. In Nederland is in vele onderzoeken en metingen aangetoond dat in de derogatiegebieden de NO3 gehalten veel lager zijn dan de de norm EN lager dan in niet derogatie gebieden!