secundair logo knw 1

NX Filtration en Nijhuis Saur Industries onthulden op de vakbeurs Aquatech in Amsterdam de innovatieve mobiele holle vezel nanofiltratie-unit, genaamd de MONF. De installatie is ontworpen als een modulair en plug-and-play systeem dat water tot 100 m3/u kan behandelen en eenvoudig kan worden getransporteerd, zo laten de bedrijven weten.

Het mobiele systeem met de holle vezel nanofiltratiemembranen van NX Filtration verlaagt het energie- en chemicaliënverbruik aanzienlijk, stellen de bedrijven. Nijhuis Saur Industries zet daarmee een belangrijke stap in de strategie om bij te dragen aan het minimaliseren van de watervoetafdruk van zijn klanten. 

De nanofiltratiemembranen van NX Filtration verwijderen in één stap microverontreinigingen (waaronder farmaceutica, medicijnen, PFAS en insecticiden), kleur en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics uit water. Het bedrijf uit Enschede zet sinds een aantal jaren de nieuwe innovatieve zuiveringstechniek wereldwijd in de markt.

Door de samenwerking met Nijhuis Saur Industries en de ontwikkeling van de mobiele nanofiltratie-unit MONF heeft het bedrijf een nieuwe mogelijkheid om de markt kennis te laten maken met de nieuwe zuiveringstechnologie. De MONF zal deel uitmaken van de portfolio van NSI Mobiele Wateroplossingen van Nijhuis Saur Industries.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!