secundair logo knw 1

Nijhuis Saur Industries (NSI) neemt de Britse onderneming Nortech Group over. Nortech voegt een schat aan technische en industriële kennis toe, stelt Nijhuis Saur Industries in en persverklaring. Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Nortech heeft aanzienlijke ervaring in de nuts-, energie-, duurzame energie-, upstream- en downstream olie & gas- en (petro)chemische industrie en vult daarmee de expertise van Nijhuis Saur industries, Unidro en Econvert aan, staat in een persverklaring. Het Nortech team zal worden opgenomen in de UK & Eire operaties van NSI. De overname zal leiden tot groei van NSI in deze regio, zo is de verwachting.

Een belangrijke factor is de vestiging van Nortech in Billingham, dat in de buurt ligt van de onlangs aangekondigde 'freeport' zone, wat een geweldige locatie is voor spannende nieuwe projecten en om onze service business in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden, schrijft NSI.

Beide ondernemingen hebben al samengewerkt. Zoals bij de modernisering van een raffinaderij in het Verenigd Koninkrijk en realisering van een ‘ultramoderne waterzuiveringsinstallatie’. “De ondersteuning van Nortech bij het ontwikkelen van gedetailleerde engineering en 3D-modellen voor deze fabrieken heeft geleid tot betrokkenheid op langere termijn voor NSI bij de succesvol afgeronde projecten”, aldus de persverklaring.

NSI ziet ook een toegevoegde waarde in de gespecialiseerde recruitment divisie van Nortech. “Die zal NSI helpen om haar wereldwijde personeelsbestand snel op te schalen om grote projecten uit te voeren.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Falend management is de reden niet de organisatorische complexiteit. En bij definitief splitsen komt er nog extra bestuurlijke complexiteit bij van publieke organisaties die moeten -maar slecht kunnen- samenwerken.
Aangezien de burger de rekening krijgt is het makkelijk om een beslissing te nemen. Lekker uit elkaar en opnieuw beginnen met een schone lei. Op naar het volgende wanbeleid. Men voelt zich niet aansprakelijk. 
Dag Manfred, 
kijk eens op www.pathema.nl 
Dat bedrijf levert al jaren apparatuur voor chemievrije koelwaterbehandeling. Ook bij grotere bedrijven. Niet zo groot als bij Chemelot waarschijnlijk, maar meer dan voldoende bewezen. Het principe is cavitatie, dus geen chloorelektrolyse. Voor de duidelijkheid, ik heb geen relatie met dit bedrijf.Jan Koning
Kijk dat is onderzoek met resultaat. Is het mogelijk dit naar de EU cie-leden te sturen die besluiten over toepassing drijfmest en Renure ipv Kunstmest -N. Toch flikken ze het om de norm voor Kunstmest- N hoog te houden. In Nederland is in vele onderzoeken en metingen aangetoond dat in de derogatiegebieden de NO3 gehalten veel lager zijn dan de de norm EN lager dan in niet derogatie gebieden!
Ik ben dan toch benieuwd hoe je daadwerkelijk chemievrij gaat koelen. Er worden systemen aangeboden die chemievrije koelwaterbehandeling bieden maar in de praktijk zijn het gewoon elektrolyzers die chloor maken en tot zeer schadelijke gehalogeneerde reactieproducten leiden. Door de naïviteit van overheid en waterschap gaan die chemievrije verhalen er in als zoete koek. Maar ook watervoorbehandeling voor het krijgen van betere condities in een koelsysteem is het verplaatsen van het probleem omdat je voor bijvoorbeeld een omgekeerde RO weer antiscalants nodig hebt. Je hebt hoe dan ook voor effectieve koeling iets in de vorm van antiscalants, corrosie-inhibitoren en biocides nodig. Chemievrij ga je daarom nooit bereiken maar je kunt er wel over nadenken en tot een chemiearme oplossing komen. Sterker nog: er is al een naam voor: CAK. Chemie Arm Koelen.