secundair logo knw 1

Nijhuis Saur Industries (NSI) neemt de Britse onderneming Nortech Group over. Nortech voegt een schat aan technische en industriële kennis toe, stelt Nijhuis Saur Industries in en persverklaring. Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Nortech heeft aanzienlijke ervaring in de nuts-, energie-, duurzame energie-, upstream- en downstream olie & gas- en (petro)chemische industrie en vult daarmee de expertise van Nijhuis Saur industries, Unidro en Econvert aan, staat in een persverklaring. Het Nortech team zal worden opgenomen in de UK & Eire operaties van NSI. De overname zal leiden tot groei van NSI in deze regio, zo is de verwachting.

Een belangrijke factor is de vestiging van Nortech in Billingham, dat in de buurt ligt van de onlangs aangekondigde 'freeport' zone, wat een geweldige locatie is voor spannende nieuwe projecten en om onze service business in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden, schrijft NSI.

Beide ondernemingen hebben al samengewerkt. Zoals bij de modernisering van een raffinaderij in het Verenigd Koninkrijk en realisering van een ‘ultramoderne waterzuiveringsinstallatie’. “De ondersteuning van Nortech bij het ontwikkelen van gedetailleerde engineering en 3D-modellen voor deze fabrieken heeft geleid tot betrokkenheid op langere termijn voor NSI bij de succesvol afgeronde projecten”, aldus de persverklaring.

NSI ziet ook een toegevoegde waarde in de gespecialiseerde recruitment divisie van Nortech. “Die zal NSI helpen om haar wereldwijde personeelsbestand snel op te schalen om grote projecten uit te voeren.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...