secundair logo knw 1

Watertechbedrijf Holland Water voorziet de Expo 2020 in Dubai van veilig water met 23 Bifipro-systemen. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 191 deelnemers in Dubai hun beste ideeën, innovaties en technologieën. “Dit event is het perfecte platform voor Holland Water om zich te positioneren als problemsolver met een focus op grensverleggende watertechnologieën”, zegt Leo de Zeeuw, oprichter van Holland Water.

Voor het wereldwijde publiek is de Expo, die als gevolg van de coronapandemie een jaar is uitgesteld, tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2022 geopend. Holland Water neemt deel aan de Expo 2020 als officiële sponsor van het Netherlands Pavilion en zal zich aansluiten bij het gezamenlijke doel om toonaangevende Nederlandse oplossingen met de wereld te delen. Het MKB-bedrijf biedt oplossingen om de schadelijke legionellabacterie in drink- en koelwaterinstallaties met 'slimme technieken' tegen te gaan.

Koper- en zilverionisatie
Inmiddels zijn er meer dan 1.000 systemen operationeel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Tijdens de Expo werkt Holland Water samen met distributiepartner Culligan. De Zeeuw is trots op de deelname aan de wereldtentoonstelling. “Als bedrijf staan wij voor effectiever, duurzamer en goedkoper waterbeheer in het algemeen en legionellabestrijding in het bijzonder. Met onze oplossing kunnen we echt het verschil maken voor ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels en andere gebouwen die prioriteit geven aan waterkwaliteit.”

Holland Water is de afgelopen decennia bezig geweest met het ontwikkelen en optimaliseren van een waterbehandelingstechnologie op basis van koper- en zilverionisatie. “Ons gepatenteerde systeem doseert een exacte hoeveelheid zilver- en koperionen”, legt Global Sales Director Peter van der Linde uit. “Deze ionen doden de bacteriën en breken de biofilm af, wat resulteert in schoon en veilig drinkbaar water.

“Dit water heeft geen rest smaak of geur, in tegenstelling tot water dat is behandeld met chloor. Een ander voordeel is dat wij met onze innovatie het gebruik van plastic waterflesjes sterk reduceren. Zeker op plekken als de Verenigde Arabische Emiraten valt daarin veel winst te behalen, omdat kraanwater daar nog helemaal niet zo’n goed en betrouwbaar imago heeft. Ook daarom is deze innovatie zo interessant voor de Expo.”

Biotoop
Nederland wil tijdens de Expo 2020 laten zien welke oplossingen Nederlandse bedrijven te bieden hebben op het snijvlak van water-, energie- en voedselvraagstukken. Het Netherlands Pavilion – een biotoop – belichaamt dat. De biotoop is gebouwd met lokaal gehuurde damwanden en stempelbuizen en van binnen afgewerkt met biologische en herbruikbare materialen.

Na afloop van het event worden de materialen geretourneerd, krijgen ze een nieuwe bestemming of zullen ze teruggegeven worden aan de sponsorende bedrijven. Met deze aanpak minimaliseert het paviljoen de ecologische footprint.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.