secundair logo knw 1

Watertechbedrijf Holland Water voorziet de Expo 2020 in Dubai van veilig water met 23 Bifipro-systemen. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 191 deelnemers in Dubai hun beste ideeën, innovaties en technologieën. “Dit event is het perfecte platform voor Holland Water om zich te positioneren als problemsolver met een focus op grensverleggende watertechnologieën”, zegt Leo de Zeeuw, oprichter van Holland Water.

Voor het wereldwijde publiek is de Expo, die als gevolg van de coronapandemie een jaar is uitgesteld, tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2022 geopend. Holland Water neemt deel aan de Expo 2020 als officiële sponsor van het Netherlands Pavilion en zal zich aansluiten bij het gezamenlijke doel om toonaangevende Nederlandse oplossingen met de wereld te delen. Het MKB-bedrijf biedt oplossingen om de schadelijke legionellabacterie in drink- en koelwaterinstallaties met 'slimme technieken' tegen te gaan.

Koper- en zilverionisatie
Inmiddels zijn er meer dan 1.000 systemen operationeel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Tijdens de Expo werkt Holland Water samen met distributiepartner Culligan. De Zeeuw is trots op de deelname aan de wereldtentoonstelling. “Als bedrijf staan wij voor effectiever, duurzamer en goedkoper waterbeheer in het algemeen en legionellabestrijding in het bijzonder. Met onze oplossing kunnen we echt het verschil maken voor ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels en andere gebouwen die prioriteit geven aan waterkwaliteit.”

Holland Water is de afgelopen decennia bezig geweest met het ontwikkelen en optimaliseren van een waterbehandelingstechnologie op basis van koper- en zilverionisatie. “Ons gepatenteerde systeem doseert een exacte hoeveelheid zilver- en koperionen”, legt Global Sales Director Peter van der Linde uit. “Deze ionen doden de bacteriën en breken de biofilm af, wat resulteert in schoon en veilig drinkbaar water.

“Dit water heeft geen rest smaak of geur, in tegenstelling tot water dat is behandeld met chloor. Een ander voordeel is dat wij met onze innovatie het gebruik van plastic waterflesjes sterk reduceren. Zeker op plekken als de Verenigde Arabische Emiraten valt daarin veel winst te behalen, omdat kraanwater daar nog helemaal niet zo’n goed en betrouwbaar imago heeft. Ook daarom is deze innovatie zo interessant voor de Expo.”

Biotoop
Nederland wil tijdens de Expo 2020 laten zien welke oplossingen Nederlandse bedrijven te bieden hebben op het snijvlak van water-, energie- en voedselvraagstukken. Het Netherlands Pavilion – een biotoop – belichaamt dat. De biotoop is gebouwd met lokaal gehuurde damwanden en stempelbuizen en van binnen afgewerkt met biologische en herbruikbare materialen.

Na afloop van het event worden de materialen geretourneerd, krijgen ze een nieuwe bestemming of zullen ze teruggegeven worden aan de sponsorende bedrijven. Met deze aanpak minimaliseert het paviljoen de ecologische footprint.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.