secundair logo knw 1

Funke heeft een nieuw systeem voor waterberging en infiltratie op de markt gebracht. In combinatie met de reinigingsschacht en de Innolet kolkinzetfilters kan dit systeem een bijdrage leveren aan de vermindering van zware metalen, microplastics en minerale koolwaterstoffen in de bodem, claimt de producent.

Het D-Raintank 3000 systeem bestaat uit kratten van PVC-u met buitenmaten van 60 bij 60 bij 60 cm en een gewicht van 10,5 kg. Van het volume is 97 procent open, waardoor een grote mate van waterberging mogelijk is. De kratten kunnen drie hoog gestapeld worden.

Lengte en breedte van een tank (een groep kratten) zijn in principe onbeperkt. Hierdoor is de binnenruimte vrijwel geheel open. Dit bevordert niet alleen de bergingscapaciteit, maar maakt tevens inwendige inspectie gemakkelijk, aldus de producent.

Voor de sterkte worden alleen aan de zijkanten van de tank losse zijpanelen geplaatst. In deze panelen kunnen gemakkelijk openingen worden gemaakt voor buizen in de maten DN160 tot 400. De onderkant van een tank is open, waardoor het hemelwater in de bodem kan infiltreren.

Er is een gronddekking van minimaal 40 cm nodig. Bij een dekking van 80 cm voldoet het systeem aan de zwaarste verkeersklassen (SLW60).

De D-Raintank 3000 kan gecombineerd worden met andere elementen uit het assortiment van Funke voor voorreiniging, zandvang, ontluchting en spoelmogelijkheden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.