secundair logo knw 1

Funke heeft een nieuw systeem voor waterberging en infiltratie op de markt gebracht. In combinatie met de reinigingsschacht en de Innolet kolkinzetfilters kan dit systeem een bijdrage leveren aan de vermindering van zware metalen, microplastics en minerale koolwaterstoffen in de bodem, claimt de producent.

Het D-Raintank 3000 systeem bestaat uit kratten van PVC-u met buitenmaten van 60 bij 60 bij 60 cm en een gewicht van 10,5 kg. Van het volume is 97 procent open, waardoor een grote mate van waterberging mogelijk is. De kratten kunnen drie hoog gestapeld worden.

Lengte en breedte van een tank (een groep kratten) zijn in principe onbeperkt. Hierdoor is de binnenruimte vrijwel geheel open. Dit bevordert niet alleen de bergingscapaciteit, maar maakt tevens inwendige inspectie gemakkelijk, aldus de producent.

Voor de sterkte worden alleen aan de zijkanten van de tank losse zijpanelen geplaatst. In deze panelen kunnen gemakkelijk openingen worden gemaakt voor buizen in de maten DN160 tot 400. De onderkant van een tank is open, waardoor het hemelwater in de bodem kan infiltreren.

Er is een gronddekking van minimaal 40 cm nodig. Bij een dekking van 80 cm voldoet het systeem aan de zwaarste verkeersklassen (SLW60).

De D-Raintank 3000 kan gecombineerd worden met andere elementen uit het assortiment van Funke voor voorreiniging, zandvang, ontluchting en spoelmogelijkheden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...