secundair logo knw 1

Funke heeft een nieuw systeem voor waterberging en infiltratie op de markt gebracht. In combinatie met de reinigingsschacht en de Innolet kolkinzetfilters kan dit systeem een bijdrage leveren aan de vermindering van zware metalen, microplastics en minerale koolwaterstoffen in de bodem, claimt de producent.

Het D-Raintank 3000 systeem bestaat uit kratten van PVC-u met buitenmaten van 60 bij 60 bij 60 cm en een gewicht van 10,5 kg. Van het volume is 97 procent open, waardoor een grote mate van waterberging mogelijk is. De kratten kunnen drie hoog gestapeld worden.

Lengte en breedte van een tank (een groep kratten) zijn in principe onbeperkt. Hierdoor is de binnenruimte vrijwel geheel open. Dit bevordert niet alleen de bergingscapaciteit, maar maakt tevens inwendige inspectie gemakkelijk, aldus de producent.

Voor de sterkte worden alleen aan de zijkanten van de tank losse zijpanelen geplaatst. In deze panelen kunnen gemakkelijk openingen worden gemaakt voor buizen in de maten DN160 tot 400. De onderkant van een tank is open, waardoor het hemelwater in de bodem kan infiltreren.

Er is een gronddekking van minimaal 40 cm nodig. Bij een dekking van 80 cm voldoet het systeem aan de zwaarste verkeersklassen (SLW60).

De D-Raintank 3000 kan gecombineerd worden met andere elementen uit het assortiment van Funke voor voorreiniging, zandvang, ontluchting en spoelmogelijkheden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Is er een directe link naar de uitspraak beschikbaar? Ik vind de volgend passage van jullie artikel bijzonder verwoord: "Behalve over het gebruik van chemicaliën in het koelwater ging de rechtszaak ook over de voorwaarden van het waterschap voor lozingen in geval van onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan installaties. Maar toestemming vooraf vond de rechter te ver gaan en een zogenoemde immissietoets (welke stoffen zitten erin) niet effectief." Lijkt me namelijk zeker niet in lijn met geldend waterkwaliteitsbeleid en ook niet met het oog op de uitspraak m.b.t. de tijdelijke achteruitgang. Wanneer een activiteit, en daarmee de lozing, invloed heeft op de waterkwaliteit is het uitgangspunt dat de impact van te voren bepaald en onderbouwd moet worden. Indien dit leidt tot een verslechtering van de situatie, moet voor de impactsbeoordeling (van een industriële lozing) het Handboek Immissietoets gebruikt worden om de impact te bepalen. 
Falend management is de reden niet de organisatorische complexiteit. En bij definitief splitsen komt er nog extra bestuurlijke complexiteit bij van publieke organisaties die moeten -maar slecht kunnen- samenwerken.
Aangezien de burger de rekening krijgt is het makkelijk om een beslissing te nemen. Lekker uit elkaar en opnieuw beginnen met een schone lei. Op naar het volgende wanbeleid. Men voelt zich niet aansprakelijk. 
Dag Manfred, 
kijk eens op www.pathema.nl 
Dat bedrijf levert al jaren apparatuur voor chemievrije koelwaterbehandeling. Ook bij grotere bedrijven. Niet zo groot als bij Chemelot waarschijnlijk, maar meer dan voldoende bewezen. Het principe is cavitatie, dus geen chloorelektrolyse. Voor de duidelijkheid, ik heb geen relatie met dit bedrijf.Jan Koning
Kijk dat is onderzoek met resultaat. Is het mogelijk dit naar de EU cie-leden te sturen die besluiten over toepassing drijfmest en Renure ipv Kunstmest -N. Toch flikken ze het om de norm voor Kunstmest- N hoog te houden. In Nederland is in vele onderzoeken en metingen aangetoond dat in de derogatiegebieden de NO3 gehalten veel lager zijn dan de de norm EN lager dan in niet derogatie gebieden!