secundair logo knw 1

De Antwerpse watermaatschappij Pidpa neemt volgende maand formeel afscheid van directeur-generaal Ronny Sabo. Sabo was sinds 2005 directeur-generaal en gaat met pensioen. Eddy Troosters volgt hem op.

Ronny Sabo vk 180 2Ronny SaboSabo werkte meer dan 40 jaar bij Pidpa. Onder zijn leiding groeide het drinkwaterbedrijf uit tot integraal waterbedrijf, dat zich naast het produceren van drinkwater bezighoudt met rioolbeheer en levering van proceswater. De transitie werd in 2004 ingezet en op 1 januari 2005 formeel gestart, het jaar waarin Sabo de eindverantwoordelijkheid kreeg als directeur-generaal.

Sabo heeft in de uitbouw van Pidpa tot integraal waterbedrijf een toonaangevende rol gespeeld en het bedrijf op de kaart gezet, stelt voorzitter Mieke Van den Brande. Pidpa dat in juli 2013 het honderdjarig bestaan vierde, levert nu aan 1,2 miljoen inwoners in 65 Vlaamse gemeenten drinkwater, in 34 gemeenten is het actief in het rioolbeheer.

Sabo’s opvolger Eddy Troosters is 1 januari aan de slag gegaan. Hij maakt de overstap van De Watergroep, waar hij tot eind 2018 directeur was, verantwoordelijk voor distributie en toevoer.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...