De Antwerpse watermaatschappij Pidpa neemt volgende maand formeel afscheid van directeur-generaal Ronny Sabo. Sabo was sinds 2005 directeur-generaal en gaat met pensioen. Eddy Troosters volgt hem op.

Ronny Sabo vk 180 2Ronny SaboSabo werkte meer dan 40 jaar bij Pidpa. Onder zijn leiding groeide het drinkwaterbedrijf uit tot integraal waterbedrijf, dat zich naast het produceren van drinkwater bezighoudt met rioolbeheer en levering van proceswater. De transitie werd in 2004 ingezet en op 1 januari 2005 formeel gestart, het jaar waarin Sabo de eindverantwoordelijkheid kreeg als directeur-generaal.

Sabo heeft in de uitbouw van Pidpa tot integraal waterbedrijf een toonaangevende rol gespeeld en het bedrijf op de kaart gezet, stelt voorzitter Mieke Van den Brande. Pidpa dat in juli 2013 het honderdjarig bestaan vierde, levert nu aan 1,2 miljoen inwoners in 65 Vlaamse gemeenten drinkwater, in 34 gemeenten is het actief in het rioolbeheer.

Sabo’s opvolger Eddy Troosters is 1 januari aan de slag gegaan. Hij maakt de overstap van De Watergroep, waar hij tot eind 2018 directeur was, verantwoordelijk voor distributie en toevoer.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!