secundair logo knw 1

De Antwerpse watermaatschappij Pidpa neemt volgende maand formeel afscheid van directeur-generaal Ronny Sabo. Sabo was sinds 2005 directeur-generaal en gaat met pensioen. Eddy Troosters volgt hem op.

Ronny Sabo vk 180 2Ronny SaboSabo werkte meer dan 40 jaar bij Pidpa. Onder zijn leiding groeide het drinkwaterbedrijf uit tot integraal waterbedrijf, dat zich naast het produceren van drinkwater bezighoudt met rioolbeheer en levering van proceswater. De transitie werd in 2004 ingezet en op 1 januari 2005 formeel gestart, het jaar waarin Sabo de eindverantwoordelijkheid kreeg als directeur-generaal.

Sabo heeft in de uitbouw van Pidpa tot integraal waterbedrijf een toonaangevende rol gespeeld en het bedrijf op de kaart gezet, stelt voorzitter Mieke Van den Brande. Pidpa dat in juli 2013 het honderdjarig bestaan vierde, levert nu aan 1,2 miljoen inwoners in 65 Vlaamse gemeenten drinkwater, in 34 gemeenten is het actief in het rioolbeheer.

Sabo’s opvolger Eddy Troosters is 1 januari aan de slag gegaan. Hij maakt de overstap van De Watergroep, waar hij tot eind 2018 directeur was, verantwoordelijk voor distributie en toevoer.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.