secundair logo knw 1

Hoogleraar Mark van Loosdrecht (TU Delft) is erelid geworden van de International Water Association (IWA). Ook professor Jiri Wanner van de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag kreeg de Honorary Membership Award.

Mark van Loosdrecht 180 vk Mark van LoosdrechtIWA is een non-profitorganisatie en kenniscentrum voor de internationale watersector. De organisatie eert leden met de Honorary Membership Award als erkenning voor buitengewone en aanhoudende bijdragen aan de watersector en de associatie. De awards werden vorige week uitgereikt op het Digital World Water Congress.

Van Loosdrecht, winnaar van belangrijke prijzen als de Stockholm Water Prize, de Singapore 'Lee Kuan Yew' Water Prize en de IWA Global Water Award, heeft, aldus de motivatie van IWA, zijn sporen verdiend in afvalwaterbehandeling en de ontwikkeling van innovatieve terugwinningsprocessen. Hij zet zich bovendien al meer dan 30 jaar voor IWA met bijdragen aan conferenties, voorts maakt hij deel uit van de IWA Strategic Council en is hij voorzitter geweest van diverse Specialist Groups.

Jiri Wanner 180 vk Jiri WannerWanner heeft belangrijke bijdragen geleverd op het gebied van rioolwaterzuivering. Hij heeft zich gedurende zijn hele carrière beziggehouden met biologische afvalwaterbehandeling op verschillende gebieden, van de microbiologie van actief slib tot het ontwerp en de exploitatie van grote afvalwaterzuiveringsinstallaties. Voor de IWA zet hij zich al meer dan 35 jaar in.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.