secundair logo knw 1

Hoogleraar Mark van Loosdrecht (TU Delft) is erelid geworden van de International Water Association (IWA). Ook professor Jiri Wanner van de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag kreeg de Honorary Membership Award.

Mark van Loosdrecht 180 vk Mark van LoosdrechtIWA is een non-profitorganisatie en kenniscentrum voor de internationale watersector. De organisatie eert leden met de Honorary Membership Award als erkenning voor buitengewone en aanhoudende bijdragen aan de watersector en de associatie. De awards werden vorige week uitgereikt op het Digital World Water Congress.

Van Loosdrecht, winnaar van belangrijke prijzen als de Stockholm Water Prize, de Singapore 'Lee Kuan Yew' Water Prize en de IWA Global Water Award, heeft, aldus de motivatie van IWA, zijn sporen verdiend in afvalwaterbehandeling en de ontwikkeling van innovatieve terugwinningsprocessen. Hij zet zich bovendien al meer dan 30 jaar voor IWA met bijdragen aan conferenties, voorts maakt hij deel uit van de IWA Strategic Council en is hij voorzitter geweest van diverse Specialist Groups.

Jiri Wanner 180 vk Jiri WannerWanner heeft belangrijke bijdragen geleverd op het gebied van rioolwaterzuivering. Hij heeft zich gedurende zijn hele carrière beziggehouden met biologische afvalwaterbehandeling op verschillende gebieden, van de microbiologie van actief slib tot het ontwerp en de exploitatie van grote afvalwaterzuiveringsinstallaties. Voor de IWA zet hij zich al meer dan 35 jaar in.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.