secundair logo knw 1

Hardy Temmink is vrijdag op 58-jarige leeftijd onverwacht overleden. Temmink was een gerespecteerde milieutechnoloog, verbonden aan de Wageningen University en onderzoekstinstituut Wetsus.

Hardy Temmink 180 vk c Hardy TemminkDr. ir. Hardy Temmink stond bekend om zijn passie voor biologische waterzuivering en het terugwinnen van waardevolle stoffen uit afvalwater. Hij werd zeer gewaardeerd om zijn adviezen en ideeën.

“Zijn energieke inzet, enthousiasme, humor en charme maakten dat zijn studenten gegroeid zijn door zijn persoonlijke betrokkenheid bij hun welzijn en zijn kritische blik op hun onderzoek”, schrijft Wageningen University bij zijn overlijden. "Hij maakte zijn collega's blij met zijn vele goede ideeën om onderwijs en onderzoek te verbeteren. Hij stond altijd voor ons klaar met advies, of dat nu op kantoor was of tijdens een wandeling. We hebben een fantastische collega verloren."

De wetenschapper studeerde waterverontreinigingsbestrijding in Wageningen en was sinds 1989 werkzaam bij de vakgroep Milieutechnologie, eerst als promovendus en later als universitair hoofddocent. Sinds 2004 was hij ook werkzaam als senior wetenschappelijk medewerker bij onderzoeksinstituut Wetsus in Leeuwarden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.