secundair logo knw 1

Hardy Temmink is vrijdag op 58-jarige leeftijd onverwacht overleden. Temmink was een gerespecteerde milieutechnoloog, verbonden aan de Wageningen University en onderzoekstinstituut Wetsus.

Hardy Temmink 180 vk c Hardy TemminkDr. ir. Hardy Temmink stond bekend om zijn passie voor biologische waterzuivering en het terugwinnen van waardevolle stoffen uit afvalwater. Hij werd zeer gewaardeerd om zijn adviezen en ideeën.

“Zijn energieke inzet, enthousiasme, humor en charme maakten dat zijn studenten gegroeid zijn door zijn persoonlijke betrokkenheid bij hun welzijn en zijn kritische blik op hun onderzoek”, schrijft Wageningen University bij zijn overlijden. "Hij maakte zijn collega's blij met zijn vele goede ideeën om onderwijs en onderzoek te verbeteren. Hij stond altijd voor ons klaar met advies, of dat nu op kantoor was of tijdens een wandeling. We hebben een fantastische collega verloren."

De wetenschapper studeerde waterverontreinigingsbestrijding in Wageningen en was sinds 1989 werkzaam bij de vakgroep Milieutechnologie, eerst als promovendus en later als universitair hoofddocent. Sinds 2004 was hij ook werkzaam als senior wetenschappelijk medewerker bij onderzoeksinstituut Wetsus in Leeuwarden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.