secundair logo knw 1

RIONED-directeur Hugo Gastkemper heeft op de RIONEDdag afscheid genomen van Harry van Luijtelaar. De senior-projectmanager, die veel heeft betekend voor de watersector en RIONED, treedt op 1 februari uit dienst bij de stichting.   

Harry van Luijtelaar 180 vk Harry van Luijtelaar“Bedankt voor je inspiratie, voor je stimuleren, voor je innoveren, voor het duwen en trekken en je grote betrokkenheid”, zei Gastkemper, die Van Luijtelaar toesprak vanuit de studio waar het online event werd uitgezonden. 

De directeur lichtte er een centraal onderwerp uit om de inzet en betekenis van Van Luijtelaar te karakteriseren. “Ik noem de extreme neerslag. Daarin heb je én gewerkt aan bewustwording én aan de oplossingen én hoe erg het feitelijk is. Je hebt je zorg omgezet in daadkracht en in hulp aan het vakgebied. Denk aan RadarTools, extremebuigemist.nl. RainTools. Dank daarvoor.”

Van Luijtelaar heeft een lange staat van dienst met als kenmerk het uitdragen van kennis. Na zijn studie civiele techniek werkte hij bij Grontmij (nu Sweco) en Tauw, waarna hij in 2006 aan de slag ging bij Stichting RIONED.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.
De SER redeneert blijkbaar met als uitgangspunt dat de intensieve landbouw in Nederland moet blijven bestaan. Jammer dat niet uitgegaan is van een algemener principe, want grote kans dat dit conservatieve uitgangspunt er nu juist voor zorgt dat de ontwikkeling van Nederland zich minder ontwikkeld.