secundair logo knw 1

Dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van waterschap Hunze en Aa's moet ‘vastgelopen dossiers’ in de hersteloperatie van huizen in het Groningse aardbevingsgebied vlot trekken. Ten Brink gaat aan de slag als voorzitter/adviseur van het nieuwe Interventieteam Vastgelopen Dossiers. 

Gert Jan van Brink 180 vk Geert-Jan ten Brink Demissionair ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Stef Blok van Economische Zaken hebben Ten Brink bereid gevonden om oplossingen te zoeken voor vastgelopen dossiers in het aardbevingsgebied, waar huizen schade hebben opgelopen door aardschokken als gevolg van de gaswinning. Er wordt gewerkt aan herstel en versterking van gebouwen, maar niet in alle gevallen leidt dat tot oplossingen.

Het Interventieteam met Ten Brink als adviseur en voorzitter is gestart met de voorbereiding van het afhandelen van vastgelopen dossiers. Het team krijgt ‘ruim mandaat’ om maatwerkoplossingen te bieden, schrijft minister Ollongren aan de Tweede Kamer. De Nationaal Coördinator Groningen (NCG), het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) en gemeenten kunnen schrijnende gevallen aandragen.

De ministers stellen het interventieteam 50 miljoen euro beschikbaar voor het vinden van oplossingen. Ten Brink die het aardbevingsgebied kent uit zijn tijd als burgemeester van de voormalige gemeente Slochteren, ziet die 50 miljoen euro als startbedrag, zo laat hij aan rtv Drenthe weten. De dijkgraaf gaat onbezoldigd aan de slag

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.