0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Waterbedrijf Evides wil in 2025 klimaat- en energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken wil het waterbedrijf op alle eigen terreinen zonnepanelen installeren. Vorige week werd het eerste zonnepark geopend op drinkwaterproductielocatie Braakman in Zeeuws-Vlaanderen.

Op de drinkwaterproductielocatie Braakman zijn 6153 zonnepanelen geïnstalleerd. Naar verwachting zullen de zonnepanelen 1900 MWh energie per jaar opwekken. Alle energie die op wordt gewekt, wil Evides inzetten in het drinkwaterzuiveringsproces.

Het waterbedrijf ziet de opening van het zonnepark in Zeeland als een eerste stap. Evides lanceerde het programma ‘Evides Energie Neutraal’ met als doelstelling om in 2025 energieneutraal te zijn. De komende jaren moeten op alle drinkwaterzuiveringen van Evides zonneparken worden ontwikkeld.

Dat zal niet alleen op het land (zoals het nu geopende zonnepark in Zeeuws-Vlaanderen), maar ook op het water gaan gebeuren. Halverwege volgend jaar gaat in Rotterdam een pilot van start met drijvende zonnepanelen in het waterreservoir. Als deze pilot succesvol is, wil Evides ook in andere waterreservoirs zonnepanelen installeren.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het