secundair logo knw 1

Waterbedrijf Evides wil in 2025 klimaat- en energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken wil het waterbedrijf op alle eigen terreinen zonnepanelen installeren. Vorige week werd het eerste zonnepark geopend op drinkwaterproductielocatie Braakman in Zeeuws-Vlaanderen.

Op de drinkwaterproductielocatie Braakman zijn 6153 zonnepanelen geïnstalleerd. Naar verwachting zullen de zonnepanelen 1900 MWh energie per jaar opwekken. Alle energie die op wordt gewekt, wil Evides inzetten in het drinkwaterzuiveringsproces.

Het waterbedrijf ziet de opening van het zonnepark in Zeeland als een eerste stap. Evides lanceerde het programma ‘Evides Energie Neutraal’ met als doelstelling om in 2025 energieneutraal te zijn. De komende jaren moeten op alle drinkwaterzuiveringen van Evides zonneparken worden ontwikkeld.

Dat zal niet alleen op het land (zoals het nu geopende zonnepark in Zeeuws-Vlaanderen), maar ook op het water gaan gebeuren. Halverwege volgend jaar gaat in Rotterdam een pilot van start met drijvende zonnepanelen in het waterreservoir. Als deze pilot succesvol is, wil Evides ook in andere waterreservoirs zonnepanelen installeren.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.